DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kaybolmasaydı hayatınızı değiştirecekti! 6 kayıp icat İnsanlıktan gizlenen icatlar, gizemliliğini korumaya devam ediyor. Bu icatlardan bazıları mucidinin …

29.07.2020
A+
A-

Stanley Meyer isimli bir ABD vatandaşı, musluk suyu ile çalıştırılabilen bir otomobil ürettiğini iddia etti. “Su Yakıtı Hücresi” isimli bu proje ile adını duyurmayı başaran Meyer, Los Angeles’tan New York’a seyahat etmek için sadece 83 litre suyun kullanılması gerektiğini ifade etti.

Hiçbir bilim kuruluşu bu mucidi desteklemedi ve böyle bir otomobilin icat edilemeyeceğini savundu. Meyer bu yüzden sahtekar olarak nitelendirildi. Buna rağmen çalışmalarına devam eden Meyer, 1996 yılında 2 yatırımcı tarafından mahkemeye verildi.

Bu yatırımcılar, Meyer’dan bayilik satın aldığını ifade etti. Michael Laughton isimli bir profesör, bu otomobili test edeceğini söyledi ama Mayer test günü bir bahane bularak bu teste yardım edemeyeceğini söyledi.

Yargıya taşınan bu olay, ABD medyasının gündemini meşgul etti. 1996 yılında Ohio’da yargılanan Stanley Meyer, mahkeme tarafından dolandırıcılıktan hüküm giydi. Meyer, bu karardan ötürü 2 yatırımcıdan aldığı 50 bin doları (her birinden yirmi beşer bin dolar) geri vermek zorunda kaldı.

Ceza almasına rağmen yatırımcı aramaya devam eden ABD’li mucit, 20 Mart 1998 tarihinde 2 Belçikalı yatırımcı ile buluştu. Bu yatırımcılar ile bir restorana giden Meyer, birdenbire ayağa kalkarak “Beni zehirlediler!” diye bağırmaya ve koşturmaya başladı.

Koştururken yere yığılan Meyer, hayatını kaybetti. Meyer’ın kardeşi, bu icatın bir mafya tarafından yok edilmek istendiğini ve kardeşinin bu yüzden öldürüldüğünü söyledi. Yapılan otopsi soruşturmasında bu mucidin beyin anevrizması (beyin yırtılması) yüzünden öldüğü açıklandı.

Patent haklarını milyonlarca dolarlık tekliflere rağmen vermeyi reddeten Meyer, uranyum zehirlenmesi ile öldürülmüş olabilir. Bu projenin detayları açığa çıkarılmadı. Meyer tarafından alınan patentlerin süresi doldu.

Bu proje, Meyer’ın ölümü ile beraber tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı. Eğer bu proje hayata geçseydi bugün suyun değeri ne kadar yüksek olurdu? Dilerseniz yazımıza Ogle’ın karbüratöründen bahsederek devam edelim.

Benzin tasarruflu otomobil: Ogle’ın karbüratörü

Yine bir benzin meselesi ve yine bir ölüm ile sonuçlanan proje. Tom Ogle, 30 Nisan 1977 yılında yakıt enjeksiyonlu motorların verimliliğini büyük ölçüde artıran bir sistem icat etti. Bu mucit, icadını 1970 model bir Ford Galaxie ile test etti.

Testi başarı ile tamamlayan Ogle, bütün dünyanın ilgisini çekti. Zira bu test sayesinde sadece 3.78 litre benzin ile (1 galon) 160 km (100 mil) yol katetme fikrinin gerçek olduğu ispatlandı.

Bazı otomobil firmaları, bu testin hileli olduğunu ve Ogle tarafından değiştirilmemiş olan bir otomobil ile tekrar edilmesini istedi. Tom Ogle bu teklifi kabul etti ve bu sefer 1 galon başına yaklaşık 21 km yol katetmeyi başardı.

Ron Laytner isimli bir gazeteci, bu genç mucide petrol şirketlerinden korkup korkmadığını sordu. Bu projeden vazgeçmesi adına kendisine milyon dolarlar teklif edilen Ogre, hayalinin peşinden gitmek istediğini ve teklifleri bu yüzden reddettiğini söyledi.

Buluşunu bir sır olarak saklamadığını, birçok reklam kampanyası yürüttüğünü ve bundan dolayı da kimseden korkmadığını açıklayan Tom Ogre, ailevi sorunlarla uğraşıyordu. Tom’un eşi onu terk etmişti.

Alkol bağımlılığı yüzünden sağlık sorunları ile de boğuşan Ogre, bu fikrini hayata geçiremeden hayata gözlerini yumdu. 13 Ağustos 1981 tarihinde aramızdan ayrılan ABD’li mucit, fikrini kimse ile paylaşmadı ve sırları beraberinde götürdü.

1 2 3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.