DOLAR 32,5583
EURO 34,8869
ALTIN 2.429,72
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Karın Bölgesindeki Şişliğin Nedeni Bu

16.07.2020
A+
A-

Apandisit, körbağırsak üzerinde apandisin denilen bölümün iltihaplanması sonucu oluşan ve şiddetli ağrıya neden olan ciddi bir enfeksiyondur. Karnın sağ tarafında şiddetli ağrıya neden olan apandisit hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

APANDİSİT NEDİR?

Apandisit, kalın bağırsak ile ince bağırsağın birleştiği bölgenin alt kısmında kalan bir parmak uzunluğa sahip apendiksin isimli bağırsak parçasının enfeksiyondan dolayı iltihaplanmasına denir.

APANDİSİT NEREDEDİR?

Karın boşluğunun sağ alt kısmında bulunan apandisit, ince bağırsağın bitip, kalın bağırsağın başladığı ve halk arasında kör bağırsak olarak adlandırılan bölgede yer almaktadır.

APANDİSİT AĞRISI NEDEN OLUR?

Apandistin neden olduğu tam olarak bilinmemekte. Enfeksiyon veya kanallardaki tıkanıklık apandist patlaması denilen durumun yaşanmasına neden olur ve acil olarak müdahale edilmesi gerekir.

APANDİSİT NASIL ANLAŞILIR?

Apandisitte karın bölgesine dokunmak bile şiddetli ağrıya neden olmaktadır. Aynı zamanda bu bölge sert ve şişse apandisit olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda en yakın hastaneye başvurulması gerekir.

Apandisit ağrısı yürümeyi zorlaştırabilir. Ayağa kalkıp yürüdüğünüz zaman da ağrı hissediyorsanız bunun nedeni apandisit iltihaplanması olabilir. Ek olarak fetüs pozisyonunda kıvrılarak yatmak ağrıyı hafifletiyorsa ağrı büyük ihtimalle apandisitten dolayı oluşmaktadır.

APANDİSİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Apandisit belirtileri arasında: şiddetli karın ağrısı, iştah kaybı, mide bulantısı, ağrılar başladıktan hemen sonra kusma, karın bölgesinin şişmesi, gazla birlikte görülen kabızlık ya da ishal, gaz çıkarmakta zorlanma, rektum bölgesinde ağrı ve ağrılı idrara çıkma görülmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Zona Kanser Belirtisi mi?

Zona Kanser Belirtisi mi?

Yumurtalık Kanser Belirtileri

Yumurtalık Kanser Belirtileri

Yağ Bezesi Kanser Belirtileri

Yağ Bezesi Kanser Belirtileri

Vücutta Kanser Belirtileri Nelerdir?

Vücutta Kanser Belirtileri Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.