DOLAR 32,5811
EURO 34,8042
ALTIN 2.505,56
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Karbonhidrat Tüketmemek Yürek Sorunlarını Artırıyor

01.07.2020
A+
A-

Diyet yapanlar beslenmelerinde başlangıçta karbonhidrat tüketimine son verirler. Bilhassa öğünlerinde ekmek yemeyi bırakırlar peşinde tüm unlu besinleri… Fakat perhiz yaparken karbonhidrat almamak kalp krizi riskini arttırıyor.

KARBONHİDRAT TÜKETİMİNİN ÖNEMİ

Beslenme şeklinin bireye özgü olması gerektiğine uyarı çeken Diyetisyen İmamoğlu, “Yani kişinin zayıflama, kilo alma ya da başka bir maksatla beslenme tedavisine ihtiyacı varsa bir kere bu noktada mutlaka uzmanından bu konuda destek almaları gerekiyor. Karbonhidrat kullanımı derken de biz karbonhidrat ihtiyacının kolay şekerlerden gelmesini istemiyoruz. Burada manâlı olan dinç kaynakların, tahılların, baklagillerin, mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin diyette daha ağırlıklı tüketilmesi ve jurnal enerji ihtiyacının ortalamada yüzde 50’sinin bu kaynaklardan sağlanması son derece önemli.” dedi.

Karbonhidratın beslenmede epeyce kayda değer olduğu ifade eden İmamoğlu, “Bu da kalp krizi riskini artırıyor. Gerçekte bireylerin beslenmesinde karbonhidrat ihtiyacının yüzde 40-60 arasında karşılandığında bu riskin en düşük seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Bu çerçevenin dıştan karbonhidrat tüketimlerinde riskin arttığı görülüyor.” açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Kesik Kesik Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Bölgesel Zayıflama Diyetleri

Bölgesel Zayıflama Diyetleri

Muz Diyeti İle Kilo 1 Haftada 4 Kilo Verin!

Muz Diyeti İle Kilo 1 Haftada 4 Kilo Verin!

Yumurta Diyeti Zayıflatıyor

Yumurta Diyeti Zayıflatıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Sadece Hafta Sonu Diyeti ile 6 Kilo Verin!

Sadece Hafta Sonu Diyeti ile 6 Kilo Verin!

Diyet Yapıyorsanız Kuru İncire Dikkat!

Perhiz Yapıyorsanız Kuru İncire Dikkat!

Bebek Diyeti ile Hamile Kalabilirsiniz

Bebek Diyeti ile Gebe Kalabilirsiniz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.