DOLAR 32,2820
EURO 34,5734
ALTIN 2.413,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Karbonatın Yararları

30.06.2020
A+
A-

Karbonatın, sağlık durumu problemleri ve çekicilik kullanımının yanına mutfak ve banyo temizliğinde de çoğu faydası bulunmaktadır.

Karbonat Mide Rahatsızlıklarını Giderir
Mide yanması ve ekşimesi problemleri günlük rutinleri zaman zaman sekteye uğratabilmektedir. Bir bardak suya eklenecek bir nehir kaşığı karbonat mide rahatsızlıklarınızın önüne geçecektir.

Diş Temizliği
Dişlerinizi fırçalarken karbonat kullanmanız, dişlerinizin beyazlamasına ve ağız kokularının giderilmesine muavin olmaktadır. Diş fırçanız aracılığıyla karbonat kullanabileceğiniz gibi, toz tarçın, limon ve karbonat karışımı hazırlayıp dişlerinize uygulayarak dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilir ve dişlerinizdeki lekelerden kurtulabilirsiniz.

Karbonat Ter Kokusunu Giderir
Koltukaltında üreyen değişik bakteriler, duş sonrasında bile koltukaltınızda koku oluşmasına niçin olabilir. Hafifçe ıslatarak artı suyunu aldığınız bir pamuk parçasına karbonat dökerek koltukaltınıza uyguladığınızda bakteri kaynaklı kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

Kedi Kumunun Kötü Kokusunu Gidermeye Yardımcı Olur
Karbonatın yararlarından biri, kedi kumu gibi fena koku yayma potansiyeli olan alanlarda belirli çözüme ulaşmayı sağlamaktır. Kedinizin kumuna döküp karıştıracağınız bir tedarik karbonat kumdan yayılan ağır kokuyu önleyecektir. Kum kabını arıtma rutininizde, kabı ılık suya koyup üzerine biraz karbonat atarak 10- 15 dakika bekleterek daha hijyenik hale getirebilirsiniz.

Karbonat Buzdolabının Fena Kokularını Giderir
Buzdolabınızda bazı yiyeceklerin baskın kokuları onları attıktan daha sonra bile daimi ülkü gelerek hem yiyecekleri hem de hayat kalitenizi etkileyebilir. Bunu durdurmak için derin bir kapta hazırlayacağınız ılık su, birkaç damla bulaşık deterjanı, limon ve karbonat karışımıyla buzdolabınızın içini silebilirsiniz. Bunun için vaktiniz yahut, ağzı açık bir kap içerisinde buzdolabına bırakacağınız su ve karbonat karışımı kokuları engelleyecektir.

Tıkanmış Lavabolar
Lavabolarınız, çeşitli artıkların boruları tıkamasıyla tıkandığında size epeyce zahmet verebilir. Sıcak su ve karbonat kullanarak lavabonuzu açabilirsiniz. Bunun için lavabonuza sıcak suyun gerisinde karbonat döktükten sonra gideri kapatıp yarım saat değin bekletebilirsiniz.
Sinüzite Faydaları
Sinüzit nedeniyle tıkanan burnunuzu ılık su, karbonat ve az miktarda tuzlu kullanarak hazırlayacağınız solüsyonu bir sprey şişesine boşaltarak veya elinizden burnunuza çekerek açabilir, nefes alıp verişinizi rahatlatabilirsiniz.

Haşere Isırıkları
Yaz günlerinde açık alanlarda daha artı bulunuyoruz. Bu zamanlar, etrafta sinek ve böceklerin sayıca arttığı dönemlerdir. Sinek ve böcek ısırıklarının yarattığı kaşıntıyı gidermek karbonatın yararlarından biridir. Karbonatı biraz nemlendirerek aracısız kaşınan yerin üstüne sürüp beklettiğinizde kaşıntıyı giderecektir.

Ayakkabılardaki Kötü Kokuları Giderir
Ayakkabıların koku yapma ihtimali, giyilme süresiyle içten orantılı olarak artacaktır. Ayakkabının içerisine bir iki kaşık koyup bekleteceğiniz karbonat, kötü ve rahatsız edici ayakkabı kokusunu gidermektedir.

Karbonatın Emrindeki Etkisi Var Mı?
Karbonat yararlarının yanında çeşitli emrindeki etkilerinin olup olmadığı merak edilen bir maddedir. Karbonatın herhangi bir önemli yan etkisi bulunmamakla beraber, her yiyecekte olduğu gibi aşırıya kaçılması vücudunuzdaki bazı dengeleri bozacaktır. Gereğinden pozitif karbonat insan vücudunun asit baz dengesini bozarak mide rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.