DOLAR 32,2793
EURO 34,8085
ALTIN 2.412,59
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Karantina Süresi Daha Uzun Olmalı!

04.04.2020
A+
A-

ABD’de bulunan Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, 28 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında Çin’in Pekin kentinde yer alan PLA Genel Hastanesinde tedavi gören ve hafif COVID-19 semptomları bulunan 16 hasta üzerinde incelemelerde bulundu.

“KARANTİNA SÜRESİ 14 GÜNDEN UZUN OLMALI”

Uzmanlar, iyileşmiş gibi görünen hastaların hala virüs taşıyıcısı olduğunu ortaya koydular. Araştırmacılar, bu sebeple karantina süresinin 14 günden uzun olması gerektiğini kanıtladıklarını öne sürdüler.

İYİLEŞTİKTEN SONRA DA CORONAVİRÜS BULAŞTIRABİLİYORLAR

Bir dergide yayınlanan çalışmada bazı hastaların ateş ve öksürükleri kesildikten sekiz güne kadar Coronavirüsü taşıyıcı olduğu ortaya konuldu.

İncelenen vakaların en önemli semptomları arasında öksürük, ateş, farenkste ağrı (burun ve ağzı yemek borusuna bağlayan zar) ve nefes darlığı vardı. Araştırmacılar, bir ay boyunca tüm hastaların boğaz bezlerinden örnekler alarak virüs belirtileri açısından incelemeler yaptı.

Makalenin yazarlarında Yale Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi yardımcısı Lok, kuluçka döneminin bir hasta dışında hepsinde beş gün olduğunu ve hastaların ortalama sekiz gün boyunca semptomları olduğunu belirti. Diğer yandan da, söz konusu vakalarda belirtilerin kaybolmasının ardından bir ila sekiz gün boyunca bulaşıcı özelliğe sahip olduğunu açıkladı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, semptomları olan kişilere, ‘ateş düşürücü ilaçlar olmadan ateşin kesilmesinden’ en az üç gün sonra karantinadan çıkmalarını öneriyor.  Fakat, PLA Genel Hastanesi’nde profesör ve makalenin bir diğer yazarı olan Dr. Lixin Xie, insanların daha uzun süre tecrit edilmesi gerektiğini önerdi.

“KARANTİNAYI İKİ HAFTA DAHA UZATIN”

Dr. Lixin Xie, “Coronavirüsüne ilişkin hafif solunum semptomlarınız varsa ve insanları enfekte etmeyecek şekilde evde kalıyorsanız, diğer insanlara bulaşmadığınızdan emin olmak için sosyal izalosyonunuzu iyileştikten sonra iki hafta daha uzatın,” ifadelerini kullandı.

Yazarlar, “COVID-19 hastaları semptomatik iyileşmelerinden sonra bile bulaşıcı olabilir, bu nedenle yakın zamanda taburcu olan hastalara, pozitif vakalar kadar dikkatli davranıni,” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Kongo Halk Cumhuriyeti’nde Coronavirüsten İlk Ölümler

Kongo Halk Cumhuriyeti’nde Coronavirüsten İlk Ölümler

Kıvanç Tatlıtuğ Coronavirüse mi Yakalandı?

Kıvanç Tatlıtuğ Coronavirüse mi Yakalandı?

Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi: 1-2 Ayda Bitecek Bir Olay Değil

Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi: 1-2 Ayda Bitecek Bir Olay Değil

Berdan Mardini Coronavirüs Nedeniyle Çalışanlarını Ücretli İzne Çıkardı

Berdan Mardini Coronavirüs Nedeniyle Çalışanlarını Ücretli İzne Çıkardı

İLİşKİLİ GALERİLER Fransa'yı Coronavirüs Salgını Vurdu!

Fransa’yı Coronavirüs Salgını Vurdu!

Esra Dermancıoğlu'ndan Coronavirüs Mesajı

Esra Dermancıoğlu’ndan Coronavirüs Mesajı

ABD'de 6 Çocuk Annesi Coronavirüsten Dolayı Hayatını Kaybetti

ABD’de 6 Çocuk Annesi Coronavirüsten Dolayı Hayatını Kaybetti

Rusya'da Coronavirüs Nedeniyle Evlenmek ve Boşanmak Yasaklandı

Rusya’da Coronavirüs Nedeniyle Evlenmek ve Boşanmak Yasaklandı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.