DOLAR 32,4984
EURO 34,6114
ALTIN 2.481,57
BIST 9.577,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Karaciğer Yağlanmasını Bu Besinlerle Önleyin

23.08.2020
A+
A-

Genel olarak gün içinde hareketin az olması ve bununla birlikte düzenli ve sağlıklı beslenmenin de olmaması karaciğer yağlanmasına neden olacak sebeplerin başında gelmektedir. Aynı zamanda çok fazla hazır paket gıda ile beslenmek karaciğerin yağlanmasının nedenleri arasında yer almakatadır.

KARACİĞER YAĞLANMASI NEDİR?

Karaciğerin normal yağ içeriği yaklaşık yüzde 10’dur. Bu oranın daha fazla olmasıyla karaciğerde yağlanmaya neden olmaktadır. Son araştırmalar, aşırı yağlı ve şekerli hazır yemek tüketiminin obezite ve karaciğer yağlanmasında artışa neden olduğunu göstermektedir. Üstelik karaciğerin kendini yenileyebilmesi için doğru besinler alınması çok önemlidir.

YULAF EZMESİNE ŞANS VERİN

Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel lif kaynağı olmasından dolayı yulaf tüketiminin artırılması gerektiğine vurgu yaparak şu şekilde konuştu:

‘Çok fazla tüketmesek de yulaf ezmesi lif bakımından oldukça zengin bir besindir ve sağlık için çok önemlidir. Özellikle güne sağlıklı ve güzel bir başlangıç yapmak için yulaf çok ideal bir besindir. Yüksek lif içeriğiyle kilo kaybına ve yönetimine destek olur. Karaciğer yağlanmasından uzak durmanın en iyi yolu karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak ve kilo almamaktır.

Karaciğerin yağlanmasında etkin rol oynayan besinlerin başında yağlar geliyor. Çünkü yüksek miktarda doymuş yağ içeren besinler, kızartma ve kavurma gibi pişirme yöntemleri enflamasyona sebep olarak karaciğeri yorar ve yağlanmasına sebep olur. Bu noktada tercih etmeniz gereken pişirme yöntemi ızgara ve fırında pişirmedir. Aynı zamanda yüksek doymuş yağlar yerine badem, ceviz, fındık, avokado yağı tercih edebilirsiniz’ dedi.

YEŞİL ÇAY TÜKETİN

Antioksidan bakımından zengin olan yeşil çay, kateşin içerir. Kateşin bazı kanser türlerine ve yağlanmaya karşı karaciğeri savunur ve korumaya yardımcı olur. Bu noktada soğuk olandan ziyade sıcak yeşil çay içmekte yarar vardır. Çeşitli çalışmalarda yeşil çayda bulunan kateşinlerden yüksek oranda alan grupların total, deri altı karın yağlarında ve trigliseridlerinde büyük düşüş görülmektedir.

AKDENİZ TİPİ BESLENİN

Akdeniz beslenmenin önemine dikkat çeken Çengel, ‘Hayatınızda her zaman yeşillik olsun, sofranızda yeşil sebze ve meyveleri, su ürünlerini eksik etmeyin. Omega-3, Selenyum, Glutation, C vitamini, E vitamini içeren antioksidan içerikli yiyecekler karaciğere faydalıdır ve bunlardan tüketmeye özen gösterin. Zeytinyağı ile yapılmış sebze yemekleri, balık, salata, kuru baklagiller, turp, lahana, karalahana, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli gibi besinleri daha çok tüketin’ şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Karaciğer Yağlanması Tedavisi Nasıl Olur?

Karaciğer Yağlanması Tedavisi Nasıl Olur?

Karaciğer Yağlanmasını Bitiren Besin

Karaciğer Yağlanmasını Bitiren Besin

Aromalı Kahveler Karaciğer Yağlanmasına Neden Oluyor

Aromalı Kahveler Karaciğer Yağlanmasına Neden Oluyor

Karaciğer Yağlanması için Detoks Kürleri Etkili Değil!

Karaciğer Yağlanması için Detoks Kürleri Etkili Değil!

İLİşKİLİ GALERİLER Karaciğer Yağlanmasının Önüne Geçen Mucize Besin!

Karaciğer Yağlanmasının Önüne Geçen Mucize Besin!

Cilt Yağlanmasını Önleme Yolları

Cilt Yağlanmasını Önleme Yolları

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

Böbrek ve Karaciğeri Temizliyor!

Fazla Meyve Tüketmek Vücudun Yağlanmasına Neden Oluyor

Fazla Meyve Tüketmek Vücudun Yağlanmasına Neden Oluyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.