Karabük’te 1839 Vatandaş Güvenli Yerlere Tahliye Edildi
Karabük’te 1839 vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. Güncel gelişmeler ve detaylar için haberimizi takip edin.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karabük’te devam eden orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, sahadaki yoğun mücadele ve alınan önlemleri detaylandırdı. Bakan Yerlikaya, halkın güvenliği ve ormanlarımızın korunması adına yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, yangın bölgesinde yer alan vatandaşların güvenli şekilde tahliye edilmesi ve ormanların yeniden eski sağlıklı haline getirilmesi adına ekiplerin özverili çalışmaları devam ediyor.
Yangınlara müdahale eden toplam 1386 kahraman personel, 389 araç, 3 uçak ve 16 helikopterden oluşan toplam 19 hava aracıyla faaliyetler aralıksız olarak yürütülüyor. Bu yoğun mücadeleler sonucunda, Karabük’te bulunan toplam 1839 vatandaşımız güvenli bölgelere tahliye edildi. Bakan Yerlikaya, her bir ağacın ve canlının kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Her ağacımız ve her canımız için, orman yangınlarına karşı durmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Rabb’im, ülkemizi ve tüm canlıları her türlü afetten korusun dileğiyle, yangınlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü sözlerine ekledi. Çalışmaların güçlendirilerek devam edeceğini ve yangınların en kısa sürede kontrol altına alınacağını ifade etti.