DOLAR 32,5567
EURO 34,9001
ALTIN 2.432,83
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Kapadokya’da yeni ‘Altın Yıl’ heyecanı

17.10.2018
A+
A-

Turizmde “altın yıl” geçiren Kapadokya bölgesinde, Japonya ve Rusya’da 2019 yılının “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla turist yoğunluğunun gelecek yıl da artarak devam etmesi bekleniyor.

Kapadokyada yeni Altın Yıl heyecanı

Yılın dokuz aylık döneminde 2 milyon 279 bin 460 turistin ziyaret ettiği bölgede, ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 3 milyonu aşarak rekor kırmasını bekleyen sektör temsilcileri, 2019‘un daha da hareketli geçeceğine inanıyor. Çin’de 2018 yılının “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesinin ardından Uzakdoğulu konukları en iyi şekilde ağırlayabilmek için çaba harcayan tesis ve işletmeler, şimdi de 2019 yılını “Türkiye Turizm Yılı” ilan eden Rusya ve Japonya’dan gelecek turistler için hazırlıklara başladı.

Kapadokyada yeni Altın Yıl heyecanı

class=’cf’>

29 bin yatak kapasitesi

Bölgedeki turistik otel işletmecilerinden Kemal Cingil, gelecek yıl turist yoğunluğu yaşanmasını beklediklerini, bu nedenle konaklama tesislerinde ihtiyaca cevap verecek nitelikte düzenlemeler yapıldığını anlattı. Cingil, “Bölgemizde, 490 nitelikli konaklama tesisinde yaklaşık 29 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Tesislerde, ilerisi için düzenleme yapılıyor. Biz de otelimizde yatak kapasitesini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler yapıyoruz. Yeni oteller yapılırken, kalite de artıyor.” şeklinde konuştu.

Kapadokyada yeni Altın Yıl heyecanı

Bölgede yabancı turistlere yönelik faaliyet sürdüren bir seyahat acentesinin sahibi Coşkun Kırtıl da gelecek yıl turizm sezonunda bölgeye gelen Rus ve Japon turist sayısında önemli artış beklediklerini söyledi. Kırtıl, bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sıcak hava balon turu, ATV, motor, deve ve atlı tur hizmetleriyle aktivite açısından da zengin olduğuna işaret etti.

Kapadokyada yeni Altın Yıl heyecanı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.