DOLAR 32,5391
EURO 34,7808
ALTIN 2.400,16
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Deri iltihabını yok eden ev yapımı sabun

20.03.2020
A+
A-
1Gliserin

Gliserin

Gliserin sülfat içermeyen doğal sabunların baş malzemesidir. Enfeksiyon önleyici antiseptik özellikleri vardır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Ayrıca cildi yumuşatır ve renginin solmasını engeller. Gliserinle sabun yapmak çok kolaydır çünkü bu malzemeyi cildiniz için iyileştirici özellikler barındıran diğer malzemelerle bir araya getirebilirsiniz.

2Kil

Kil

Kil, kozmetik amaçla hazırlanan ev yapımı ürünlerde yaygın olarak yer verilen bir malzemedir. Üç iyileştirici özelliği öne çıkar: Yüksek miktarda mineral barındırır ve ciltteki gözeneklerden kan akışına giren elementlerin izini takip eder. Ayrıca iltihabın azaltılmasına yardımcı olur. Hatta toksinleri vücuttan çıkarır.

3Propolis

Propolis

Propolis, güçlü iyileştirici özellikleriyle bilinen %100 doğal bir malzemedir. Cildin üzerindeki herhangi bir bakteri veya mantarla savaşmak için çok uygundur. Söz konusu deri iltihabı olduğunda, propolis çok etkili bir iltihap giderici ve ağrı kesicidir. Ayrıca ciltteki dolaşımın da iyileşmesini sağlar. Yan etkisi olmayan doğal bir antibiyotiktir. Yiyebilirsiniz veya doğrudan cildinizin üzerine uygulayabilirsiniz.

4Ev yapımı sabun için malzemeler

Ev yapımı sabun için malzemeler

1 kalıp gliserin sabun, 1 yemek kaşığı propolis sıvısı özü, 3 yemek kaşığı ince toz kil. Ayrıca sabuna özel bir koku vermek için lavantalı, biberiyeli, limonlu veya portakallı gibi sevdiğiniz bir esansiyel yağdan birkaç damla ekleyebilirsiniz.

5Nasıl yapılır

Nasıl yapılır?

Gliserin kalıbını eriyinceye kadar ısıtın. Bunu ocağın üzerinde veya mikrodalga fırında yapabilirsiniz. Kaynama noktasına getirmek zorunda değilsiniz. Sadece gliserin sıvılaşana kadar ısıtın. Sonra gliserini cam bir kasenin içine koyun ve sıvı haldeki propolisle kili ekleyin. İyice karıştırın. Karıştırırken ahşap veya cam bir kaşık kullanın. Plastik ya da metal olmasın. Bu, kilin iyileştirici özelliklerini yok etmemek için gereklidir.İyice karıştırdıktan sonra karışımı bir kalıba veya sabununuza şeklini verecek olan bir kaba dökün. Bir sabunluğu veya plastik bir şişenin taban kısmını kullanabilirsiniz. Soğumaya bırakın. Böylece sabununuz hazır olacak.

6Nasıl uygulanır

Nasıl uygulanır?

Deri iltihabından etkilenen bölgeleri günde iki kez, sabah kalktığınızda ve gece yatmadan önce, bu ev yapımı sabunla yıkayın.Sonrasında aloe vera, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı veya aynısefa yağıyla yapılmış doğal bir losyon kullanarak cildinizi nemlendirin. Son olarak da doğal olmayan, sülfat, paraben veya diğer zararlı kimyasal maddeleri içeren ürünleri kullanmaktan kaçının.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.