DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Kanserli Hasta Malulen Emekli Olabilir Mi?

14.06.2020
A+
A-

Kanser Tedavisi Görenlerin Malulen Emekli Olması Muhtemel mü?

Kanser tedavisi görebilen ve bundan dolayı meslek gücü kaybına uğrayan kişilerin bundan nedeniyle ortaya meydana çıkan zararı kapatmaları ve emekli olmaları mümkündür. Devlet tarafından onlara böyle bir hak tanınmıştır. Önemli olan ise muhakkak şarları yerine getirmektir. Fakat bu şekilde sunulmuş olan fırsattan faydalanmak mümkündür.

Kanser Tedavisi Görenlerin Malulen Emekli Olması İçin Gerekli Olan Koşullar Nelerdir?

Kanserli hasta malulen emekli olabilir mi: Bir Takım kriterlere tam bir armoni karşılayan ve bunun sonrasında gerekli olan şartları yerine getiren kimselerin emekli olmalarının önünde bir engel yoktur. Dikkat edilmesi gerekenler ise şöyledir;

Bunun için başlangıçta afiyet kurulu raporunun alınması şarttır. Bu konuda yetkili olan hastaneler söz konusu. Üniversite ve devlet hastanelerinin ilgili kurullarından ilk olarak randevu almak şart. Bunun arkasından kurulun rapor vermesi gerekiyor. Ancak bunun içinde yüzde 60’lık meslek göremez ifadesinin olması son derce önemli. Yani malulen emekli yapabilmek için bu şartın karşılanması gerekiyor. Kanserli hastaların malulen emekli olması için kimsesiz rapor tatmin edici değildir. Bunun yanı sıra kişinin çalışırken hastalığa yakalanması gerekir gibi bir kural vardır. Bütün tersi bir durum söz konusu olduğu süre malulen emekli olması çoğunlukla fazla kolay değildir. Malulen emeklilik için işaret ve istenen bir diğer koşul ise sigortadır. Yani sahip olunmuş olan sigortanın asgari 10 takvim olması gerekir. Buna ilave olarak tam 1800 günlük primin bulunması aranan bir diğer kaide olarak uyarı çekmekte. Lakin bu konuda bir istisna uyarı çekicidir. O da hastanın durumunun ne değin ağır olduğu ile alakalı. Eğer kişi işlerini kimsesiz yapma konusunda bıkkınlık yaşıyorsa ve ona bir birey bakıyorsa, böyle hallerde 800 jurnal bir primin olması yeterlidir.

Başvuru Formu Süreci Nasıldır?

Kanserli hasta malulen emekli olabilir mi: Başvuru sürecini dürüst bir biçimde tamamlayan kişiler malulen emekli olma hakkına sahip olabilirler. Buna kadar eğer kişinin 4A veya 4B gibi bir sigortası laf konusu ise yapılacak olan şey hemen il veya ilçe sosyal güvenilir temsilciliklerine gitmektir. En kısa süre dilimi içinde işlemler tamamlanır. Hali hazırda kamu görevlisi olanlar ise çalıştıkları kurum üzerinden süreci en kısa vakit dilimi içinde başlatabilirler. Bunun yanı sıra bölünmüş olanlar emekli hizmetleri genel müdürlüğü üstünden başvurularını yapabiliyorlar. Uygulama, raporun sunulması ve bunun onaylanması hemen hemen 3 ay sürer.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.