DOLAR 32,3850
EURO 34,5771
ALTIN 2.387,28
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Kanserde Beslenme

09.06.2020
A+
A-

Kanser tedavisinden sonuç almak isteyenlerin yeme – içme standartlarını dikkate alması gerekir. Uzmanların tavsiyelerini dikkate almaları manâlı. Kanserde besin tedaviden başarılı bir netice elde etmek adına kayda değer. Bunun için tüm yardımsever besinleri haberimizde topladık.

Kanserde Besin Kuralları Nelerdir?

Içten besin ile kanser tedavisinden başarılı bir sonuç elde edilebilir. Bunun için genel beslenme kuralları dikkate alınmalı. Yani karbonhidrat, yağ ve protein açısından tümü ayrı ayrı ele alınmakta. Misal belirlemek icabında:

-Protein: Hayvansal protein kaynaklarında başvurmalısınız. ’e dek protein ihtiyacınızı karşılamalısınız. Bu koşul günlük enerjinizi toplamanız açısından önemli.

-Karbonhidrat: Yeniden günlük enerji için karbonhidrat alımı da göz önünde bulundurulur. Bu sefer oran %60’a dek çıkartılır. Tam tahıllar da baklagiller eşliğinde alım gerçekleşir.

-Yağ: Kanserde besin adı aşağı yağlar da göz önünde bulundurulur. Bu sefer %30’a dek yağ ihtiyacı karşılanmalı. Özellikle de doymamış yağları tüketmek manâlı. Mesela zeytinyağı, kansere karşı bir hayli etkin. Ve kanser diyetleri içerisinde sık sık yükseklik gösterir.

Kansere İyi Gelen Vitaminler Nelerdir?

Genel beslenme haricinde vitaminler de dikkate alınmalı. Örneğin A vitamini, kanserli hücrelerin önlenmesi adına önemli bir yere sahip. Ve daha fazla yeşil meyve ile sebzelerde bulunur. Arkasından gelen C vitamini ise:

Bağışıklık sistemine olan etkisi ile öne çıkmayı başarmıştır. Sebze ile meyvelerden rahatlıkla tedarik edilir. Kansere karşı koruyucu olduğu bilinir.

Kanser hastaları bağışıklık sistemini yükseltmek için B vitamini takviyesinde de bulunmalı. Cisim direnci bu şekilde desteklenir. Kansere karşısında etkili olan B vitamini, ilk olarak balıkta bolca bulunuyor.

Arkasından E vitamini kazanç. Hücre bölünmesini önlediği için kansere karşısında dikkate alınması gereklidir. Kuruyemişlerde bol miktarda yer alan E vitamini, ahenkli olarak tüketilmeli. aynı zamanda kuru baklagillerde de bulunur. Devamında gelen D vitamini ise:

Süt ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunuyor. Bilhassa de kemik kanserine karşılık tüketilmesi tavsiye edilir. Kalsiyum ihtiyacı desteklenir ve vücudun direnci artış gösterir.

Kansere İyi Gelen Mineraller Hangileri?

Kansere iyi gelen yiyecekler besin değerlerine kadar ele alınır. Örneğin mineralleri de göz önünde bulundurmak gerekir. Bunlar arasında başı çeken çinko oluyor. Su ürünleri ve etlerde bol miktarda bulunan çinko, kansere aleyhinde koruyucu bir etkiye sahip. Peşinde:

Koruyucu olan bakır, pekmez ve etlerde bol miktarda bulunmakta. Selenyum ise tahıl ürünleri ile tedarik edilebilir. Aşırı olmasa da ahenkli olarak iyot yani tuzlu harcamak gerekir.

Arkasında demir ile kalsiyum gelir. Bilhassa de kemik kanserine ilişkin bu minerallerin alınması son derece önemli. Mineraller:

Süt ve süt ürünlerinde bulunuyor. Kuru baklagiller ve etlerde de mevcut durumda.

Beraberinde nikel, kurşun ve kadminyum biçiminde dağıtılmış mineraller sıralanır. Kanserde besin adı aşağı tümü göz önünde bulundurulur ve perhiz programları hazırlanır. Özellikle de kemoterapinden etkili bir netice olmak isteyenlerin bu programlara uyması beklenir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.