DOLAR 32,3798
EURO 34,7483
ALTIN 2.409,09
BIST 10.113,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Kanser Sürecinde Hasta Ve Aileye Girişim

16.06.2020
A+
A-

Kanser sürecinde hasta ve aileye girişim son derece manâlı. Bu konuda herkesin son derece tedbirli bir biçimde davranması koşul. Çünkü kanser gibi son derece engebeli olarak tanımlanan bir hastalıkta moral önemli. Bu durum sadece hasta için yok, onun yakınları için de önemli. Bunun nasıl olacağı konusunda merak içinde olanlar anında haberimiz doğruca en ince detaya kadar ulaşabilirler.

Psikoloji Kanseri Tedavisini Etkiler mi?

Psikolojik olarak tanımlanmış faktörler, beynin kimyasında farklılıkların ortaya çıkmasına neden olduğu için keza kişinin hormonel yapısını hem de onun bağışıklık sistemini etkiler. Bu hastalık son derece zordur. İnsanların kolay kolay bu durumu kabul etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü kanser, normla bir insanda hem negatif ayrıca de öbür duyguları çağrıştırır. Varoluşsal sıkıntılar ortaya çıkar. Birey yaşamdan kopabilir. Onun her daim çok profesyonel olan desteğe ihtiyacı vardır. Ama bu şekilde yaşama tutunması mümkündür. Kanser sürecinde hasta ve aileye yaklaşma bundan dolayı fazla profesyonel bir biçimde olmak zorundadır.

Hastaya Kanser Olduğu Nasıl Söylenir?

Kanser hastalarına yaklaşma konusunda en fazla merak edilen husus durumun ona nasıl aktarılacağıdır. Bu noktada şunlara dikkatli olmak gerekir;

Kanser hastalarına sonuç bildirimi genel olarak çok basit değildir. Avrupa ve ABD’de bireysellik ön planda olduğu için çok açık bir biçimde açıklama edilir. Bizde ise çoğunlukla saklama eğilimi vardır. Ancak bundan sakınmak ve her ihtimali açık şekilde anlatmak şarttır. Hastalara kanser olduğunu söyleme fiili zamana yayılmalıdır. Özellikle çok gelişmiş olan çare yöntemlerinden bahsederek başlanmalı ve onun moralinin yüksek tutulması sağlanmalıdır. Bütün ayrıntıları söylemek, olasılıkları masaya yatırmak son derece büyük bir yük talep eder.

Hastaya Teşebbüs Nasıl Olur?

Kanser sürecinde hastaya yaklaşım keza profesyonel keza de moral verici edinmek zorundadır. Onun bu hastalığı her daim yeneceğinden bahsedilmelidir. Bunu yaparken olumlu konuşmak çok büyük artıları beraberinde getirir. Çünkü bu tip rahatsızlığa sahip olan kişilerin büyük bir kısmının psikolojisi son derece bozuk ve hassastır.

Aileye Yaklaşımda Nelere Dikkat Edilmeli?

Kanser sürecinde hasta ve aileye yaklaşma her daim olumlu ve yaralayıcı bir yapı içinde olmadan gerçekleştirilmelidir. Kanser hastalığına yakalanmış olan bir kişinin ailesinin takınacağı konuşma çok büyük bir öneme sahiptir. Onun bu sorunu altlatabilmesi için her daim moral vermesi gerekir. İşte bu yüzden aileyle olan ilişkilerde son derece dikkat etmek şarttır. Ailenin bu konuda zorunlu olan bilgileri alması gerekir. Her daim hastanın moralinin yüksek tutulması, uyarı edilecek olan hususların içindedir. Bunun çevre kadar da benzer şekilde gerçekleştirilmesi olumlu sonuçların ortaya çıkmasını sağlar. Böylelikle kanser tedavisinde büyük bir başarı elde edilmiş olacaktır. Tüm bu parametrelerin göz önünde bulundurulması şarttır.

İLİşKİLİ HABERLER Böbrek Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

Böbrek Kanserli Hasta Ne Değin Yaşar?

Dünyada Kanserli Hasta Sayısı

Dünyada Kanserli Hasta Sayısı

Evde Kanserli Hasta Bakımı

Evde Kanserli Hasta Bakımı

Kanser Hasta Organ Bağışı Yapabilir Mi?

Kanser Hasta Organ Bağışı Yapabilir Mi?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.