DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Kanlı Balgam Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

14.10.2021
A+
A-

Öksürük ile birlikte ortaya çıkan parlak kırmızı bir renge sahip olan mukus hemoptizidir. Hemoptizi, halk arasında kanlı balgam olarak isimlendirilmektedir. Kanlı balgam neden olur? Kanlı balgama ne iyi gelir? Balgam söktürücü besinler nelerdir?

Öksürük ile birlikte ortaya çıkan parlak kırmızı bir renge sahip olan mukus hemoptizidir. Hemoptizi, halk arasında kanlı balgam olarak isimlendirilmektedir. Kanlı balgam ile kan tükürmek aynı şeyler değildir. Kanlı balgamın sıklığı ve miktarı oldukça önemlidir. Kanlı balgam durumlarında acilen bir uzmana başvurmak gereklidir.

KANLI BALGAM NEDEN OLUR?

– Kanlı balgamın başlıca sebebi tüberküloz, bronşektazi ve akciğer kanseri olabilmektedir.

– Pulmoner emboli, akciğer apsesi, kronik bronşit ve zatüre de kanlı balgamı meydana getirebilir.

– Kan pıhtılaşma problemi oluşturan hastalıklar ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar da kanlı balgama sebebiyet vermektedir.

KANLI BALGAM İÇİN NE İYİ GELİR?

Bal ve acı biber kürü: Bal, zencefil ve acı biber ile yapılan bu karışım kanlı balgam tedavisi için doğal bir çözümdür.

Kürü hazırlamak için; 1 yemek kaşığı elma sirkesini, 1 yemek kaşığı limon suyunu, 2 yemek kaşığı balı ve 1 yemek kaşığı zencefil tozunu ve yarım yemek kaşığı acı biber tozunu iyice harmanlayın. Sonrasında bu karışımı kaynatarak kremsi bir kıvama ulaşana kadar karıştırın. Bu karışımı günde 2 yemek kaşığı olacak şekilde tüketin. 

Bal ve soğan kürü: Doğal bir kür olan bal ve soğan karışımı kanlı balgama iyi gelen diğer bir doğal ilaçtır.

Kürü hazırlamak için; 2 yemek kaşığı elma sirkesini, 250 gram soğanı, yarım bardak balı ve küçük bir şekilde doğradığınız soğanları harmanlayın bu karışımı 1 veya dilerseniz 2 gün boyunca bekletin. Karışım hazır olduktan sonra günde bir kaşık olarak tüketin.  

Elma ve limon kürü: Bu doğal kür ile balgam şikayetlerini azaltabilirsiniz. Bu kür aynı zamanda doğal bir iltihap sökücüdür.

Kürü hazırlamak için; Bir elmayı püre olana dek pişirin ardından da 1 yemek kaşığı balı, 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edin. Bu doğal kürü günde iki yemek kaşığı olarak tüketebiliriz.

BALGAM SÖKTÜRÜCÜ BESİNLER

– Patates

– Kabak

– Karnabahar

– Kuşkonmaz

– Kereviz

– Sarımsak

– Soğan

– Greyfurt

– Mandalina

– Muz

– Ananas

– Portakal

– Balık ürünleri

– Kırmızı ve beyaz et

– Yumurta

– Süt ve süt ürünleri

– Çorba çeşitleri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.