DOLAR 32,6004
EURO 34,8095
ALTIN 2.502,27
BIST 9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kan Damarlarınızı Korumak İstiyorsanız Bu Bilgilere Kulak Verin

07.06.2020
A+
A-

Ara Sıra kan damarlarınız karoser ısısı kaybını azaltmak, kan basıncını dengede tutmak, belirli organlara oksijen ve gıda yollamak, kan veya değişken kaybını durdurmak için daralır. Bunun yanında, yediğimiz yiyecekler de kan damarlarımızı daraltabilir ve bu da yüksek tansiyon ve baş ağrılarına neden olabilir. İşte kan damarlarınızı daraltan o besinler… 

MEYAN KÖKÜ

Meyankökü, bilhassa Akdeniz toplumlarında popüler bir bitkidir. Bazı halk müziği öksürük, mide ekşimesi, boğaz ağrısı gibi problemlerin tedavisinde meyankökünü seçim eder. Meyan kökü, sodyum tutulmasına neden olan bir alaşım olan glisirizik asit içerir. Meyankökü, birçok hastalığın tedavisi için kullanılsa da birkaç hafta baştan başa günlük olarak tüketildiğinde, yüksek tansiyona niçin olabilir.

KAFEİN

Akarsu veya kahve içmenin baş ağrısını niçin hafifletiğini hiç merak ettiniz mi? Migren ağrısı yaşadığınızda kan damarlarınız genişler ve kanla dolup ağrıya yol açar. Kafeinli bir meşrubat içtiğinizde kan damarlarınız büzülür, artı kanı uzaklaştırır ve ağrıyı azaltır.

TRANS YAĞLI GIDALAR

Kek, çörek, mikrodalga patlamış darı, çoğu margarin, bisküvi ve krema dolgulu şekerlerdeki yağlar, fena kolesterolünüzü yükselttiğinden arterlerinizi tıkayabilir. Yağlı et kesimleri de kolesterol seviyenizi yükseltebilir.

YÜKSEK TUZLU GIDALAR

Sodyumun kan basıncını arttırdığı çalışmalar ile kantılanmıştır. oldukça çok sodyum aldığınızda vücudunuz suyu tutar, bu da kan hacmini artırır. Bu durum sonuç olarak kan basıncını yükseltir. Bu çoğalma, bazen kan basıncı atardamarlarınızı zorlar ve kan damarlarına hasar verebilir. İşlenmiş yiyecek alımınızı eksilmek, tuz alımınızı eksilmek için basit bir yol olacaktır. Fakat işlenmiş gıdalardan kaçınamıyorsanız sodyum miktarı az olan yiyecekleri seçim edebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Aşırı Kafein Tüketimi Miyomu Tetikler mi?

Aşırı Kafein Tüketimi Miyomu Tetikler mi?

Damarları Temizleyen Mucize Besin!

Damarları Temizleyen Mucize Beslenme!

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Kanada'da Coronavirüste Son Durum

Kanada’da Coronavirüste Son Şart

İLİşKİLİ GALERİLER Korkuyu Damarlarınızda Hissetmenize Neden Olan Otelden 15 Sıra Dışı Fotoğraf

Korkuyu Damarlarınızda Hissetmenize Niçin Olan Otelden 15 Sıra Dışı Fotoğraf

Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Korona Virüs İçin Tedbir Alıp Maske Takan 12 Ünlü İsim

Korona Virüs İçin Tedbir Alıp Maske Takan 12 Ünlü İsim

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.