DOLAR 32,2172
EURO 34,7119
ALTIN 2.446,25
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Bu Besinleri Ambalajsız Harcamak Güvenli Olmayan

23.06.2020
A+
A-

 

Marketlerde, pazarlarda satılan açık peynir ve sütün risk saçtığı belirlendi. Özellikle bebeği olanların açık satılan peynir ve süt ürünleri tüketmemesi tavsiye ediliyor.

AMBALAJSIZ PEYNİR VE SÜT TÜKETMEYİN!

Açık satılan ürünlerin tehlikeli olabileceğini gösteren Prof. Dr. Harun Uysal, “Peynir, süt, yoğurt gibi süt ürünleri hilelere fazla açık gıdalardır. Bilhassa peynirlerde hileler çok yapılıyor. Taze peynir, sütten elde edilmesi gerekirken sütsüz peynirler yapılıyor. Sarı renginin elde edilmesi için margarin ve nişasta katılıyor. Daha Sonra bu karışıma su ve tuz katılarak peynir hazırlanıyor. Alıcı tost peyniri denen peynirleri alırken de dikkat etmesi gerekiyor. Bu peynirlerde kullanılması yasak olan antibiyotikli sütlerden elde ediliyor. Bir Takım firmalar ise iade edilen peynirleri topluyor, bunu bir alet içerisine atıyor bu makine içerisine eritme tuzu denilen tuzları atıyor. Belirlenmiş bir ısının üzerinde ısıtıldığı vakit peynirdeki pıhtılar eriyor. Eridikten sonra yeni üretilen taze peynirleri katıyor. Karışımı erittikten sonra bunu kalıplar içerisine koyuyor. Sonrasında satışa sunuyor” biçiminde konuştu.

Dinç olduğu düşünüldüğü için tercih edilen kaynatma sütün zannedildiğinin tersine zararlı olduğunu gösteren Sakin, “Tüketiciler, paketli sütlerde aldanma olduğunu düşünüyorlar. Biz sütü evde kaynatıyoruz, dolapta iki üç gün içerisinde bozuluyor, paketli sütler niçin bozulmuyor diye soruyor. Paketli sütler içerisinde katkı maddelerinin olduğuna inanıyorlar. Böyle bir şey değil, tüketiciler kapalı sütleri memnuniyetle tüketebilirler. Hatta çocuklarına ve bebeklerine bile içirebilirler. Paketli sütün ambalajı altı kattan ibaret. Sütün ambalaja girebilmesi için neredeyse bir hastane ortamı, ameliyat ortamı oluşturuluyor ve o kadar dolduruluyor. Hiçbir hava geçişi, mikroorganizmalar geçişi sağlanmıyor” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Peynir Altı Suyunun Faydaları Nelerdir?

Peynir Altı Suyunun Faydaları Nelerdir?

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Sağlıkla Parlayan Cildin Sırrı!

Sağlıkla Parlayan Cildin Sırrı!

Anne Sütünün Faydaları

Anne Sütünün Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Hiç Bilmediğiniz Peynir Türleri

Hiç Bilmediğiniz Peynir Türleri

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Süt Hakkındaki Bu Gerçek Herkesi Şaşırtıyor!

Süt Hakkındaki Bu Reel Herkesi Şaşırtıyor!

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.