DOLAR 32,5026
EURO 34,5398
ALTIN 2.497,12
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Kalp Hastalıkları İhtimalini Sıfıra İndiriyor! İşt…

17.07.2021
A+
A-

Kalp ve damar hastalıkları günümüzde oldukça yaygınlaştı. Bizde sizler için kalp sağlığını koruyan pırasanın mucize faydalarını sıraladık. İşte detaylar…

Kandaki homosistein seviyesi artınca ortaya oldukça ciddi boyutta damar ve kalp hastalıkları çıkar. Damarların içindeki bu madde artıkça yağlanmaya sebep olur. Pırasa kandaki bu düzeyi azaltır. Peki pırasanın faydaları neler? Pırasanın besin değeri gibi merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik.

PIRASANIN FAYDALARI NELER?

Kilo aldırmayan, vücudu temizleyen besinlerin başında gelen pırasanın faydaları saymakla bitmiyor. 

Antioksidan: 

Pırasa, güçlü bir antioksidan olan ‘polifenol’ kaynağıdır. Bu antioksidanlar vücudumuzda bulunan ve çeşitli kronik hastalıklara zemin hazırlayan serbest radikallere karşı oldukça korumacıdır.

Vitamin ve Mineraller: K, A, C, B6 vitamini, manganez ve demir mineralleri bünyesinde barındıran pırasa, enerji sağlarken kemikleri kuvvetlendirir. 

Kemik Sağlığı:

Kemik sağlığı için oldukça önemli olan K vitamini içinde barındırır. 100 gram pırasa neredeyse günlük K vitamini ihtiyacının yarısını karşılamaya yeter. K vitamini, kemik sağlığı için kritik bir öneme sahip olan ‘osteocalcin’ adlı proteini aktive eder.

Göz Sağlığı:

Faydaları saymakla bitmeyen pırasanın içinde bulunan bileşenler göz sağlığını korur. Pırasa haricinde ıspanak, bezelye ve brokoliyi, gibi yeşil sebzeler ilerleyen yaşa bağlı olarak görülen katarakt riskini azaltır.

Pırasanın Besin Değerleri Nedir?

-100 gram çiğ pırasa;

-54 kalori

-18 mg sodyum

-2 gr besin lifi

-3 gr şeker

-1484 IU A vitamini

-10.7 mg C vitamini

-0.8 mg E vitamini

-41.8 mcg K vitamini

-0.4 mg niasin

-0.2 mg B6 vitamini

-57 mcg folat

-52.5 mg kalsiyum

-1.9 mg demir

-24.9 mg magnezyum

-31.2 mg fosfor

-160 mg potasyum

-0.1 mg çinko

-0.1 mg bakır

-0.4 mg manganez

-0.9 mcg selenyum içerir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.