DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kahramanmaraş’ta Yenidoğan Vakasında Hemşire Hakkında Dava Görüşmeleri Devam Ediyor

Kahramanmaraş’ta yenidoğan vakasında hemşire hakkında devam eden dava görüşmeleriyle ilgili merak edilenleri hızlıca öğrenin.

19.02.2026
A+
A-

Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 2021 yılında dünyaya gelen Deniz Esin adlı bebeğin yenidoğan yoğun bakımında darbedilerek engelli kalmasına yol açtığı iddia edilen hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık hakkında süren yargı süreci sürüyor. Duruşmada taraf avukatları salonda bulunurken sanık cezaevinden SEGBİS yoluyla savunmasına katıldı. Hakim, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunun dosyaya girdiğini belirtti. ATK Raporu Dosyaya Eklendi

Kahramanmaraş’ta Yenidoğan Vakasında Hemşire Hakkında Dava Görüşmeleri Devam Ediyor

ATK 7’nci İhtisas Kurulu’nun hazırladığı 34 sayfalık raporun sonuç bölümünde, olayla ilgili kamera görüntülerinin inceleme için kurullara ulaştığı ve söz konusu bebeğe yönelik bakım sürecinde Hazır Dırık Bağrıyanık’ın sol uyluk bölgesine uyguladığı kuvvetli müdahale sonucunda sol femurun kırığının oluştuğu ifade ediliyor. Raporda ayrıca bebeğin birkaç kez kuvvetli şekilde sarsıldığı ve kafa ile yüz bölgelerine tekrarlayan künt travmaların tespit edildiği belirtiliyor. Ancak MR çekimlerinin o gün için mevcut olmaması nedeniyle, künt travmanın beyin üzerindeki etkisinin net olarak değerlendirilemediği vurgulanıyor. Genel olarak, bu eylemlerin nörolojik hasara yol açabileceği ve prematüri nedeniyle bebeğin serebral palsi riski taşıyabileceği ancak bu ilişkinin netleşmediği kaydediliyor. Yine de rapor, sergilenebilecek şiddetin serebral palsiyi tetikleyebileceği ihtimalini de değerlendiriyor.

Kahramanmaraş’ta Yenidoğan Vakasında Hemşire Hakkında Dava Görüşmeleri Devam Ediyor

“Bebeğin Serebral Palsi’ne Yakın Etki” başlığı altında öne sürülen bulgularda, bebeğin mevcut prematüritesi ile birlikte sanığın davranışlarının sonuçları açısından tıbbi olarak değerlendirme yapılması gerektiği ifade ediliyor. Sonuç bölümünde, yenidoğan yoğun bakımındaki eylemlerin tıp biliminin genel kabulleriyle uyumlu olmadığı ve bebekteki yaralanmaların TCK 87 kapsamında ele alınması için ikinci Adli Tıp İhtisas Kurulu’na görüş kurulması gerektiği belirtilmişti.

Kahramanmaraş’ta Yenidoğan Vakasında Hemşire Hakkında Dava Görüşmeleri Devam Ediyor

“Bende de Bir Bebek Var” diyen sanık Bağrıyanık’ın savunmasında pişman olduğuna vurgu yapıldı. O, hastaya zarar vermek gibi bir niyeti olmadığını, bebeğe bakım sürecinde meydana gelen kırığın kendisi tarafından mıknatıklanır gibi bir öfke anında oluştuğunu savundu. Ayrıca kendisinin de bir çocuğu olduğuna işaret ederek, tahliye ve adli kontrol taleplerini dile getirdi.

Duruşmanın Basına Kapalı Olması Talebi yönündeki görüşler, sanık avukatı tarafından ileri sürüldü. Ailesinin avukatı ise Serebral Palsi’nin doğum öncesi, doğum sırasında ve sonrasında da ortaya çıkabileceğini belirterek ATK raporunun bu konudaki netliğini sağlamadığını ve raporun kabul edilmediğini ifade etti. Tutukluluk halinin devamı talebi yeniden gündeme getirildi.

Savcının duruşmada verdiği mütalaada da sanığın tutukluluk durumunun sürmesi gerektiği belirtildi. Duruşma boyunca sanık ağlayarak pişmanlığını dile getirirken, “Çok pişmanım, bir anlık refleksle oldu. Çocuklarım var, onların bakımı benim için önemli.” sözlerini kaydetti. Duruşma, Bağrıyanık’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve duruşmanın basına kapalı yapılması talebinin reddedilmesi ile bir süre ertelendi ve 1 Nisan’a erteledi. (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.