DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Gorbaçov’dan Rusya ve ABD’ye ‘Medeniyeti yıkmayın’ çağrısı

02.12.2019
A+
A-

CNN’e konuşan son Sovyet lideri, dünyanın ülkeler arası çok kutuplu rekabetin olduğu yeni bir döneme girmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

“Bunların dünya genelinde konuşulmaya başlaması güzel. İnsanlar tepki veriyor ve en önemlisi de bu. Konuşmacılar ve politikacılar, insanlar buna izin verilmemesi gerektiğini anlıyor” diyen Gorbaçov, şu vurguyu yaptı:

“Yeni bir Soğuk Savaş başlarsa, mutlaka sıcak savaşa dönüşür ve böyle bir şey, tüm medeniyetimizin yıkımı olur. Buna izin verilmemeli.”

Moskova ve Washington’a yeni bir Soğuk Savaş’ın başlamasına izin vermemek için ellerinden geleni yapma çağrısında bulunan Gorbaçov, 1987’de dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ile imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın (INF) feshine de değindi.

Silahların kontrolünü amaçlayan bu tür anlaşmaların yeniden yapılabileceğinden umutlu olduğunu dile getiren son Sovyet lideri, bu tür anlaşmaların gerçek hedefinin nükleer silahlardan vazgeçmek olduğu için silah kontrolünden vazgeçmenin büyük bir hata olacağını belirtti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.