Kahramanmaraş’ta İskele Çökmesi Sonucu Bir İşçi Hayatını Kaybetti, İki İşçi Ağır Yaralandı
Kahramanmaraş’ta iskele çökmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti, iki işçi ağır yaralandı. Olayla ilgili detaylar ve güvenlik önlemleri haberimizde.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde meydana gelen korkutucu olayda, bir apartmanın dış cephe tadilatı sırasında kullanılan iskelenin aniden çökmesi sonucu maalesef bir işçi yaşamını yitirdi, iki işçi ise ağır yaralandı.
Olay, Üngüt Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda bulunan 7 katlı bir apartmanda gerçekleşti. Dış cephe onarım çalışması sırasında, 4. katta çalışan işçilerin bulunduğu iskelenin bir bölümü büyük bir hızla çöktü. Çökme esnasında, üç işçi yerden aşağıya düştü ve olay yerinde büyük bir panik ve karmaşa yaşandı.
İhbar üzerine olay yerine hemen sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı işçileri en yakın hastaneye kaldırdı. Maalesef, 52 yaşındaki Bilal Kiraz olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer iki yaralı, Yunus A. ve İrfan K., hastanede yapılan yoğun müdahalelere rağmen hayati tehlikeleri devam etmektedir.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer kazanın oluş şekli ve olayın sorumluları hakkında detaylı incelemeler yapmaktadır. Bu üzücü olay, inşaat ve bakım çalışmalarında alınacak güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.