DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kahramanmaraş’ta 2 cm’lik Tel Yabancı Cisim, Lokal Anesteziyle Ameliyatla Çıkarıldı

Kahramanmaraş’ta 2 cm’lik tel yabancı cisim, lokal anesteziyle ameliyatla başarıyla çıkarıldı. Detaylar ve güvenlik ipuçlarıyla.

30.01.2026
A+
A-

Hiç bekletilmeden müdahale edilen bir vaka, sırtında yabancı cisim olduğu düşünülen ve akciğer zarına doğru ilerleyen metal bir telin başarıyla çıkarılmasıyla sonuçlandı. Hastanın ailesinin HG Hospital’a başvurduğu süreçte, beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. İdris Altun tarafından yapılan tetkikler, cismin cilt altında, omurilik kanalına yakın bir konumda olduğunu ve zarlarına yakın bir ilerleme gösterdiğini ortaya koydu.

Sırt bölgesindeki bu cisim, genel anesteziye ihtiyaç duymadan, lokal anestezi ve sedasyon eşliğinde yapılan müdahaleyle tamamen çıkarıldı. Elde edilen bulguya göre, çıkarılan cismin ince bir zımba teli şeklinde olduğu ve yaklaşık 2 santimetre uzunluğunda bulunduğu tespit edildi. Müdahale, hastanın aynı gün taburcu edilmesiyle tamamlandı.

Prof. Dr. Altun, durumun oldukça dikkat çekici olduğunu vurgulayarak, “Sırtında bulunan yabancı cismin çıkarılamayacağı ve 8 yaşına kadar beklenmesi gerektiği yönündeki önceki görüşler, tetkiklerimiz karşısında farklı çıktı. Cilt altındaki ve omurilik kanalına çok yakın konumdaki yabancı cisim, akciğer zarına doğru ilerlemişti. Lezyonun tamamen çıkartılması sayesinde enfeksiyon ve omurilikte olası hasar riskleri minimize edildi” diye açıklama yaptı.

Hastanın kısa sürede sağlığına kavuştuğunu ifade eden hekimler, gerekli kontrollerin ardından aynı gün taburcu edildiğini belirtti. Söz konusu vaka, enfeksiyon ve ilerleyen komplikasyonların önüne geçilmesi adına erken müdahalenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı / Ekim Devrim Manduz – Sağlık; Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.