DOLAR 32,2933
EURO 34,8008
ALTIN 2.393,05
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Kaçak elektrikle kaçak Bitcoin üretimi!

26.12.2017
A+
A-

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) kaçak elektrik kullanarak Bitcoin üretildiği ihbarlarının üzerine aranan ekipler harekete geçti. İhbar yapılan yerlerin neredeyse bir fabrika kadar elektrik harcayan ev ve iş yerleri olması kaçak elektrikle Bitcoin üretiminin hangi noktaya geldiğini gözler önüne serdi.

Güneydoğu’da 6 ilde 1,7 milyon aboneye hizmet veren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ bu konuda aldıkları önlemi daha da büyütecek bir özel ekip oluşturdu. 300 bin aboneye uzaktan sayaç okuma sistemi kurduklarını belirten DEDAŞ, önümüzdeki yıl 100 bin noktaya daha yerleştireceklerini söyledi. Bunun dışında 300 mobil ekiple sahada sürekli denetimlerde bulunduklarını ifade eden yetkililer “Uzaktan sayaç okuma sistemleri ile elektrik tüketiminde yaşanan ani yükselişleri görebiliyoruz ve ekiplerimizi hemen oraya yönlendiriyoruz. Ancak evlerin ya da iş yerine girip denetim yapma yetkimiz yok. Onun için Bitcoin üretimi yapılıp yapılmadığını anlamamız zor. Kaçak yollarla Bitcoin üretilmesine izin vermeyiz” dedi.

:: Sizce kaçak elektrik ve Bitcoin üretimine son verilmesi için ne yapılmalı?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.