DOLAR 32,2820
EURO 34,5734
ALTIN 2.413,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Kabızlık Problemine Dikkat!

16.06.2020
A+
A-

Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, kabızlığın öbür nedenleri olabileceğini belirterek açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Göral, bağırsak faaliyetlerini yavaşlatan nedenler aralarında kahve tüketiminin bulunduğuna belirterek günlük hayattaki gerginlik, hareketsizlik bağırsağı tembelleştirdiğinin altını çizdi.

KABIZLIĞA NIÇIN OLAN BESİNLER

Yalnızca beslenmenizin yok bazı rahatsızlıklar da kabızlı problemi yarattığını bildiren Prof. Dr. Göral, “Tiroid bezinin eksik çalışması, alzheimer, demans, multipl skleroz gibi nörolojik rahatsızlıklar, kalın bağırsak ve rektum kanserleri, sevecen tümörler, basur kabızlığa niçin olabiliyor. Bir Takım yürek, kan basıncı ya da alüminyum taşıyan ilaçların, antidepresanların veya kan yapıcı demir ve kalsiyum ilaçlar ile hormonal bozuklukların da etkisinden söz etmek olası. Nefret Edilen Şey, panik, bunalım ya da çocukluk çağında geçirilen travmalar gibi psikolojik rahatsızlıklar da kabızlığı tetikleyebiliyor.” talimatlar da bulundu.

Kabızlık problemini durdurmak için alınabilecek bir takım önlemler vardır. Eğer kullandığınız ilaçlarınız varsa bunların uyumlu kullanımına dikkat etmelisiniz. Her gün emin saatlerde tuvalete gitmeli ve tuvalet ihtiyacınızı muhakkak ertelememelisiniz. Kısa aralarla öğün tüketimi yaparak ve spor yapmayı da ihmalkârlık etmemelisiniz. Sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı tüketimi bağırsakları genişleteceğinden dolayı aç karnına tüketebilirsiniz.

 

İLİşKİLİ HABERLER Yemeklerden Sonra Sindirim Sorunu Yaşıyorsanız Karanfil Tüketin

Yemeklerden Sonra Sindirim Sorunu Yaşıyorsanız Karanfil Tüketin

Limonlu Su Tüketmek İçin 8 Neden

Limonlu Su Tüketmek İçin 8 Neden

Tırnaklarınızı Besleyecek Doğal Yöntemler

Tırnaklarınızı Besleyecek Doğal Yöntemler

Tüketebileceğiniz En Sağlıklı Besinler

Tüketebileceğiniz En Dinç Besinler

İLİşKİLİ GALERİLER Çok Dar Pantolon Sindirim Sisteminizi Bozabilir

Fazla Sıcacık Pantolon Sindirim Sisteminizi Bozabilir

Sindirim Çayı Nasıl Yapılır?

Sindirim Çayı Nasıl Yapılır?

Yediğinizde Su Tükettiğiniz Yiyecekler

Yediğinizde Su Tükettiğiniz Yiyecekler

Yoğun Egzersiz Sağlığınızı Sizden Alabilir!

Yoğun Çalışma Sağlığınızı Sizden Alabilir!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.