DOLAR 32,2967
EURO 34,7113
ALTIN 2.408,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kadınlar Görülen Bel Ağrısına Dikkat!

13.06.2020
A+
A-

Fizik çare ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu kadınlarda görülen bel ağrısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntı…

KADINLARDA BEL AĞRISINA DİKKAT!

Kadınların en düşük yüzde 40’ı her yıl bir kerede olsa bel ağrısı atağı yaşarlar. Beli ağrıyan kadınların yüzde 80’inde ağrı son bir sene içerisinde başlamıştır. 16-24 yaş arasındaki kadınların üçte birinde, 45-65 yaşındaki kadınların da yarısında son bir yılda bel ağrısı atağı oluşmaya başlamıştır.

Bel ağrıları kadınlarda hemencecik her yaşta, erkeklerde ise orta yaşlarda daha sık görülmeye başlar. Kadınların bel ağrısı atakları erkeklere oranla daha uzun sürmektedir. Kadınlarda kronikleşme riski daha fazladır. Erkeklerin bel ağrısı atağı daha kısadır ama daha şiddetli geçer.

Kadınlar bel ağrıları ile karşılaştıklarında, erkeklere kadar daha fazla hareket kısıtlamasına giderler.

KADIN OLMANIN BEL AĞRISI İLE İLİŞKİSİ

Adet dönemleri ağrının tetiklenmesine neden olur,

Hamilelik ve çocuk bakımı kadınlarda daha sık bel ağrısı görülmesine niçin olur. Gebelerin yüzde 40-60’ında bel ağrısı vardır.

Erkeklerde ağrı genel olarak belirgin bir zorlanmaya tabi gelişir. Kadınlarda ise jurnal hayat aktiviteleri, uzun vakit ayakta kalma, çocuk bakımı gibi tekrarlayan jurnal hareketler ağrı oluşmasına niçin olmaktadır. Ağır eşyalar taşıma, çekme, itme, bahçe işleri ve temizleme faaliyetleri, ev ve konut dışı aktiviteler de bel ağrılarının tetiklenmesine neden olur.

Motorlu araç kazasından sonradan ortaya çıkan whiplash injürileri (kamçı yaralanmaları) kadınlarda daha sık görülür ve daha geç iyileşir.

Kız çocuklarında ve kadınlarda spondilolistezis (bel kayması) erkeklere oranla daha sık görülmektedir.

MASA BAŞI ÇALIŞAN KADINLARDA DDAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Kadınlardaki bel ağrılarının yalnızca yüzde 15-20 kadarı meslek ile ilişkilidir. Bu oran erkeklerde daha yüksektir.

Afiyet, otel, catering işletmeleri, bankacılık, finans, sigortacılık sektörlerinde ve masa başı işlerde çalışan kadınlarda fazla sık bel ağrısı görülür.  

KONUT İŞLERİ BEL AĞRISININ ARTMASINA NEDEN OLUYOR

Alış veriş, (ağırlık taşıma, alınanları yükseğe yatırma), temizlik faaliyetleri, uzun zaman ayakta kalmaya neden olan ütü, çocukların bakımı, silkme işleri ve daha birçok ev işi kadınların bel ağrısının artmasına niçin olmaktadır.

bununla birlikte modaya but uydurup yüksek topuklu ayakkabılar giyen kadınlarda lomber lorduzu yani bel çukurluğu riski artabilir. Bunu yanı sıra kuytu elbiseler, pantolon ve etekler hareketin kısıtlanmasına neden olduğu için bel ağrısına yol açabilir. İri göğüsler ve göğüs protezleri de bele ilave tartma bindirir.

İLİşKİLİ HABERLER Bel Ağrılarına Neresi Bakar?

Bel Ağrılarına Neresi Bakar?

Bel Ağrısı Tedavisi Nasıl Olur?

Bel Ağrısı Tedavisi Nasıl Olur?

Bel Ağrısı İçin Etkili Egzersizler

Bel Ağrısı İçin Etkin Egzersizler

Bel Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

Bel Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

İLİşKİLİ GALERİLER Her Bel Ağrısı Fıtık Değildir

Her Bel Ağrısı Fıtık Değildir

Bel Ağrısının Nedenleri

Bel Ağrısının Nedenleri

Bel Ağrınızı Rahatlatacak 5 Günlük Egzersiz

Bel Ağrınızı Rahatlatacak 5 Günlük Egzersiz

Bel Ağrınızı Sadece 5 Hareketle Geçirin

Bel Ağrınızı Yalnızca 5 Hareketle Geçirin

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.