DOLAR 32,3715
EURO 35,0331
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kabızlığa Ne İyi Gelir: Yoğurt Kürü

10.08.2021
A+
A-

Özellikle kadınlarda çok sık görülen kabızlık sorunu oldukça can sıkıcıdır. Bu sindirim sorunu, kronik bir sağlık problemine dönüşmeden önlem almak gerekir. Ancak kabızlığa iyi gelen bazı doğal yöntemler bulunur.

Kabızlık, bağırsak hareketlerindeki zorlanma ya da normalden daha az çalıştığı durum anlamına gelir. Sağlıklı bir bağırsak sisteminde kabızlık görülmez. Kabızlığın görülme nedenleri arasında yanlış beslenme, stres, hareketsizlik gibi etkenler yer alabilir.

KABIZLIK NEDİR?

Kabızlık nedir? Kabızlık, bağırsaktaki hareketlerin yavaşlaması sonucu ortaya çıkan, dışkının sertleşmesi durumudur. Dışkıda meydana gelen sertlik sebebiyle dışkılama zorlaşır. Sindirim sistemindeki besinlerin daha yavaş hareket etmesi, bağırsaklardan daha çok sıvının emilmesine sebep olur. Bunun sonucunda da sert ve kuru hale gelen dışkı, kabızlık olarak bilinir.

Özellikle kadınlarda daha çok görülen kabızlık sorunu oldukça can sıkıcıdır. Bu sindirim sorunu, kronik bir sağlık problemine dönüşmeden önce önlem almak gerekir. Ancak kabızlığa iyi gelen bazı doğal yöntemler bulunur. İşte onlardan biri olan yoğurt kürü…

KABIZLIĞA NE İYİ GELİR?

Kabızlığa ne iyi gelir? Evinizde bulunan birkaç malzeme ile evde kolaylıkla hazırlanan yoğurt kürü, dertlerinize derman olacak.

Kabızlığa İyi Gelen Yoğurt Kürünün Yapılışı

Evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerle hazırlanan bu kür, sizi kabızlıktan kurtaracak. Aynı zamanda göbek bölgesindeki yağların eritilmesini de yardımcı olacak. İşte tarifi…

Malzemeler:

– Yarım çay kaşığı nane

– Standart bir şişe maden suyu

– 2 yemek kaşığı kadar limon suyu

– 1 su bardağının yarısı kadar yağsız yoğurt

Yapılışı:

Öncelikle yoğurdu bir kapda iyice çırpın. Ardından maden suyunu bu kabın içerisine dökün ve çırpma işlemini sürdürün. Sonrasında limon suyu ve naneyi de kabın içerisine ekleyip, karıştırmaya devam edin. Son olarak karışımı bardağa döküp gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Bu körü sabah kahvaltısından yarım saat kadar önce ve gece yatmadan iki saat önce günde 2 kere olmak şartıyla tüketebilirsiniz. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşma olasılığınız oldukça düşüktür.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.