DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Jeopolitik Gerilimler ve Bitcoin

Jeopolitik gerilimlerin artması, Bitcoin’in fiyatını ve benimsenmesini etkilemeye devam ediyor. Son gelişmeleri takip ederek kripto para piyasasındaki değişiklikleri yakından izleyin.

19.04.2024
A+
A-

Dünyanın birçok bölgesinde tırmanan jeopolitik gerilimlerin ortasında Bitcoin zemin kaybetse de direncini koruyor. Kişisel finans kitabı ‘Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, bu gelişmelerden endişeli ve başka bir Dünya Savaşı’na yol açabileceğini belirtiyor. Ancak, Bitcoin’in bu tür durumlarda iyi iş yapacağını vurguluyor.

Robert Kiyosaki’nin Görüşleri

Robert Kiyosaki'nin Görüşleri

Ünlü yatırımcı Robert Kiyosaki, dünya genelinde artan belirsizliklerin büyük bir savaşa doğru ilerlediğini ve bankaların sorun yaşadığını ifade ediyor. Kiyosaki’ye göre, altın ve kripto para birimlerine olan talep ve fiyatlar artıyor. Bu durumda dijital varlıkların, özellikle Bitcoin’in, iyi performans göstereceğini düşünüyor.

Bitcoin Halving Gerçekleşiyor

Bitcoin’in bir sonraki yarılanma olayına 100 bloktan daha az bir süre kaldı. Halving etkinlikleri her 210.000 blokta bir gerçekleşir ve muhtemelen 20 Nisan’da gerçekleşecek. Madenciler, yarılanma sonrasında her blok için %50 daha az BTC alacaklar. Ancak ek işlem ücretleri kazanmaya devam edecekler.

Analistlerin Görüşleri

Aştırma ve aracılık firması Bernstein’ın analistleri, Bitcoin’in yarılanma sonrası yükseliş trendine devam edeceğini ve 2025’in sonuna kadar 150.000 dolarlık bir hedef öngördüklerini belirtiyor. Coinify CEO’su Rikke Staer ise yarılanmanın, daha az verimli madencilerin satış yapmaya zorlanabileceğini ve talebi etkileyebileceğini söylüyor.

Bitcoin’in Geleceği

Madenci gelirleri, bu yıl BTC fiyatındaki artışla birlikte yükseldi. Ancak, halving sonrası daha az verimli madencilerin etkisi ve sübvansiyondaki düşüş, genel ağ üzerinde nasıl bir etkiye sahip olacak, ilerleyen zamanlarda görülecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.