DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Jahrein ve Ekibi Rekkitz Twitch’i Bırakıyor: ‘Twitch’in Türkiye’ye Verdiği Değeri Bir Kez Daha Gördük’

12.11.2021
A+
A-

Bildiğiniz üzere şu anda Twitch, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan kara para aklama ve ‘Bit dolandırıcılığı’ olaylarıyla çalkalanıyor. Birçok yayıncının bu olaylara karıştığı ortaya çıkarken temiz bir şekilde yayıncılığa devam edenler, bir süredir temiz bir Twitch ortamı için sesini duyurmaya çalışıyor. 

Ancak bu çaba hak ettiği sonucu alamamış olacak ki platformun Türkiye’deki öncü isimleri, yayın hayatlarıyla ilgili keskin kararlar almaya başlıyor. Jahrein’in yayın ekibi Rekkitz de bunlardan biri. Ekibin dün yaptığı açıklamaya göre Rekkitz, Twitch’teki yayınlarına son veriyor. 

Sebep iletişim eksikliği ve ilgisizlik

rekkitz

Kurucusu Türkiye’de Twitch denince akla gelen ilk isimlerden Jahrein olan Twitch yayın ekibi Rekkitz, dün Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre Twitch’e veda ediyor. Bunun asıl sebebi ise yaşanan skandal olaylardan çok, Twitch’in bu olaylara tepkisizliği ve ilgisizliği. Açıklamaya göre Toqtir, Zade, Purplebixi, Adal, Clumsykitty, ErenAktan ve Moparism kullanıcı adlı yayıncılar, yayın yapacak yeni bir yer bulunana kadar yayın yapmayacak. Jahrein’in de niyeti bu olsa da durum henüz kesin değil, çünkü kendisinin platformla mayıs ayına kadar devam eden bir sözleşmesi mevcut. Rekkitz’in yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Uzun zamandır Twitch platformuyla aramızda bulunan iletişim kopukluğu ve muhatap bulamama sorunu zaten gündemimizdeydi. Yerel fiyatlandırma, sitedeki izleyici/takipçi botu, Türkiye’deki web sitelerinde satışı yapılan botlar, bit dolandırıcılığı vs. gibi konulardaki şikayetlerimiz göz ardı ediliyordu.

Yaşanan son skandaldan sonra platform yetkililerinin sessizliği tarafımızca platformun Türkiye’ye verdiği değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir. 

Yıllarca platformun Türkiye’de geldiği konuma gelebilmesi konusunda çok emek veren insanlardan oluşan bir topluluk olarak çok sevdiğimiz Twitch platformunun bu hale gelmesini üzüntüyle tecrübe ettik. 

Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden dolayı Twitch’teki yayınlarımızı durdurma kararı aldık. Ekibimizden Jahrein’in platformla bulunan sözleşmesi mayıs ayına kadar devam edeceği için Jahrein kanalının akıbeti henüz belli olmasa da; Toqtir, Purplebixi, Zade, Adal, Clumsykitty, ErenAktan, Moparism isimli yayıncılarımız yeni bir platforma geçene kadar yayınlarına bir süre ara vereceklerdir. Takipçilerimize duyurulur!”

Jahrein ile Twitch olayları hakkında konuşmuştuk:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.