İzmir’de yaşayanlar sıcak havadan bunalıyor
İzmir’de yaşayanlar sıcak havadan bunalmaya mı başladı? En serin noktalar, serinletici öneriler ve sağlık ipuçlarıyla yazı bu sayfada.
Ağustos sıcaklıklarının kent merkezinde 43,1 dereceyi bulmasıyla öğle saatlerinde 40 derecenin üzerine çıkan hava, sokak ve caddelerdeki insan yoğunluğunu azalttı. Konak bölgesinde güneşten korunmak isteyenler şemsiye, yelpaze ve el vantilatörüyle serinlemeye çalıştı.
Dışarıya çıkanlar, bunaltıcı sıcaklık nedeniyle parklardaki gölgelik alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti. İNSANLAR SOKAĞA ÇIKMIYOR Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanları, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Karşıyaka Çarşı ile Kordon’da kent sakinlerinin diğer günlere göre daha sönük olduğu dikkat çekti.
DÖNERCİLER ZORLANIYOR Döner ustası Ramazan Altun, sıcak havanın mesleğinde daha yoğun hissedildiğini belirterek, “Kışın güzel oluyor ama yazın bayağı zor oluyor. Döner tezgahında sıcaklık 60 dereceyi buluyor. Buradaki iki döner ocağı yanıyor. Kolay değil, 2-3 yıldır bu işi yapıyorum.” dedi.
DORDURMA YİYEREK SERİNLİYOR Nisa Harputoğlu, sıcak havada dondurma yiyerek serinlediğini söyledi. Sıcağı seven Emine Ünver ise “D vitamini olsun diye çıktım, sıcak bana tesir etmiyor. Şapka giyerim, şemsiye ve su yanımda olur. Nerede gölgelik bulursam oraya otururum. Serinlerim, sonra yeniden yoluma giderim.” diye konuştu.
SICAKLAR NORMAL DEĞİL Nurhayat Çorapsız, sıcaklığın normal olmadığını ifade ederek, “Konak’ımız, İzmir’imiz çok güzel. İzmir’de gezmek güzel. Sıcakta ağaç altlarına gideriz, bol bol su içeriz. Bu sıcaklık normal değil, Allah’a da dua ediyoruz. Bu sınavı geçmeyi bize nasip etsin inşallah.”
BOL BOL SU İÇİYOR Mehtap Doğan, yelpaze ile serinlerken bol su içtiğini, krem sürdüğünü, gözlük ve şapka takarak önlem aldığını ifade etti.
Kaynak : Ensonhaber