DOLAR 32,5561
EURO 34,8485
ALTIN 2.427,01
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

İzmir ölümleri sıfırladı!

15.05.2020
A+
A-

İzmir’in korona virüs rakamları umut veriyor

Yeni Asır Gazetesi’nden Fatih Şendil’in haberine göre kentteki olgu sayısının 6 bine yakın olduğu belirtilirken, ölü sayısı ise mücadelenin başladığı birincil günlerden itibaren ilk kez dün sıfır olarak açıklandı. Yoğun bakımda yatan hasta sayısının 40 civarı olduğu belirtilirken, pandemi hastaneleri dahil tüm hastanelerde iyileşen vaka sayısının ise 5 bini geçtiği öğrenildi. öte taraftan büyük kasaba genelinde toplam ölü sayısının ise 248 olduğu kaydedildi. İzmir’de korona virüs ile mücadelede Valilik göre alınan tedbirler ve kısıtlama günlerinde halkın kurallara büyük oranda uyduğu belirtilirken, pozitif hasta sayısının ise 6 binin altına düştüğü öğrenildi. İyileşen hasta sayısının 5 bini geçtiği belirtilirken, jurnal olgu sayısındaki düşüş oranlarının yüzde 60’a yakın olduğu ve sayının her geçen gün azaldığı öğrenildi.

YOĞUN BAKIMDA 40 HASTA VAR

Her gün 3 bine yakın deneme yapılan İzmir’de hastanelere başvuruların sayısı da gün geçtikçe azalıyor. Yetkililer, “İzmir’de bugüne kadarki fazla hasta sayımız 6 bin civarında bu vakaların 5 bine yakını da iyileşti.” açıklamasında bulundu.

İzmir’de tedavisi süren hasta sayısı her geçen gün azalırken yoğun bakımdaki hasta sayısı ise 40 civarında. Asıl sevindirici haber ise son 24 saattir İzmir’de ölüm olmaması. Bugüne kadar virüsle çaba döneminde ilk olarak olduğu belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.