DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

İzlemeniz gereken en iyi 5 bilim kurgu anime Bilim kurgu sizin için animasyonlarla geçiştirilemeyecek kadar önemliyse, bu konuda bilim kurgu anime…

24.08.2020
A+
A-

Eğer bilim kurgu sizin için animasyon dizilerle ve filmlerle geçiştirilemeyecek kadar önemliyse, bu konuda bilim kurgu anime örnekleri yardımınıza koşuyor.

Animeler, genelde Japon mangaları yani çizgi romanlarının animasyon haline getirilmiş versiyonları oluyor. Tabii ki bunun tam tersi de karşımıza çıkabiliyor. Yani beğenilen bir animenin mangası ile de karşı karşıya gelmeniz olası.

Anime ve mangalar genelde bilim kurgu ve fantastik temayla karşımıza çıkıyor. O yüzden bu büyük dünya içinden seçim yapmak ve öneride bulunmak çok zor. Hatta bu öneri listeleri her anime sever için çok farklı yapıda olabiliyor.

Bu yüzden sizler için kült olmuş, bilim kurgu temasını daha derin anlatan anime filmleri seçmeye karar verdik. Bunların arasından sadece Cowboy Bebop seri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak serinin kült haline gelmiş olması ve filminin de bulunması bu listeye girmesini sağladı. Tabii ki bilim kurgu temalı anime dizi önerilerimizi de bir sonra ki listemizle karşınıza getireceğiz.

Bilim kurgu temalı animasyon dizileri
Bilim kurgu temalı animasyon dizileri

Meraklısı için bilim kurgu animasyon önerilerimizle karşınızdayız. İşte yetişkinler için çizgi dizi kategorisinde yer alan öneri listemiz:

Cowboy Bebop – (1998 -1999) IMDb 8,9

Cowboy Bebop, bilim kurgu anime arayışında olanların ilk izlemesi gereken yapımlardan biri. Seri olarak yayınlanan bu anime tam 26 bölüm ve 2071 yılında uzayda maceradan maceraya koşan ve uzay kovboyluğu yapan bir ekibi konu ediyor. Animenin adında geçen Bebop ise bu maceracı ekibin gemisinin adı.

İnsanlar çoktan yaşanmaz hale gelen dünyayı terk etmiş ve bütün evrene yayılmıştır. Evrende seyahat etmek özel geçiş kapıları ile artık çok kolaydır. Bebop ekibi alanlarında uzman dört kişiden oluşuyor. Bunlardan Spike Spiegel hikayenin ana kahramanı. Uzun ince yapısı ve kabarık kumral saçları ve tabii ki hiç yanından ayırmadığı kurtarıcı tabancasıyla serinin en vurdumduymaz karakteridir.

Faye Valentine adlı kadın karakter ise animenin güzel ve zeki kadın kontenjanını dolduruyor. Tam 54 yıl dondurulan Valentine uyandığında ise kendini büyük bir borç batağında bulur. Kurtulmanın tek yolu ise uzay kovboyluğu yapmaktır. Valentine hem iyi bir dövüşçü hem de iyi bir pilottur.

Jet Black ise geminin sahibi, kelle avcısı ve tabii ki geminin ana pilotu. Bu yaşlı kurt eski bir ISSP polisi. Bu birim animede İç güneş Sistemi Polis birimi olarak geçiyor. Kaslı yapısı ile rakiplerini görünüşü ile bile korkutan Black Dog lakaplı kahraman, aynı zamanda geminin aşçılığını da üstleniyor.

Edward, geminin dahi çocuğu olarak karşımıza çıkıyor. Tam bir bir bilgisayar dahisi olan karakter, gemide hacker olarak çalışıyor. Bu 13 yaşındaki genç kız, çocukluğun ve dahiliğin getirdiği garip özelliklere sahip. Yürümek yerine koşan, hatta amuda kalkan, garip tepkilere sahip karakter, kafiyeli konuşmaya da bayılıyor.

Bu kült anime dizisi her ne kadar kısa sürmüş olsa da 2001 yılında, Bob Dylan’ın aynı adlı parçası olan Knockin’on Heaven’s Door adlı uzun metrajlı anime filmi ile karşımıza çıkıyor. Kült serinin hayranları tarafından bu filminde çok beğenildiğini söylemek gerekir.

Ancak önce diziyi seyretmeden filmi izlememenizi öneririz. Anime serisinin bu anlamda en önemli özelliklerinden birisi, her bölümünün başka bir rock, blues ya da caz parçasına adanmış olması. Tabii ki bu kült animenin her bir sahnesi de çok önemli blues, caz ve rock parçalarıyla adeta bir dantel gibi işlenmiş. Kısacası bu müzik türlerine ilginiz varsa, anime dizisinden alacağınız zevk katlanarak artacaktır.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.