DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İvermektin Nedir? İvermektin Coronavirüsünü Tedavi Eder mi?

12.04.2020
A+
A-

Gündeme ilk olarak Avustralyalı bilim insanları tarafından getirilen İvermektin ilacı, baş biti, uyuz ve nehir körlüğü gibi hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanılmaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsün tedavisi için birçok çalışma yürütülürken var olan ilaçlar üzerinde de denemeler yapılıyor. Avustralya’nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi’nde görevli olan araştırmacılarda İvermektin maddesinin laboratuvar ortamında Coronavirüsünü 48 saat içerisinde yok ettiği iddiasını ortaya attı. İşte konuyla ilgili merak edilenler…

İVERMECTİN NEDİR?

Avermectin ilaç ailesine ait olan İvermektin, parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu, baş biti, uyuz, nehir körlüğü (onkocerciasis), strongyloidiasis, trichuriasis, ascariasis ve lenfatik filaryazı içerir.

Dış istilalar için ağızdan alınabilir ya da cilde direkt olarak uygulanabilir. Gözle temastan kaçınılması gerekir.

Yaygın yan etkiler arasında kırmızı gözler, kuru cilt ve yanık cilt bulunmaktadır. Gebelik esnasında kullanım için güvenli olup olmadığı henüz bilinmemektedir. Fakat emziren anneler için kullanılabileceği düşünülmektedir.

AVUSTRALYALI BİLİM İNSANLARI AÇIKLADI!

Avustralya’nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi’nde görevli olan araştırmacıların laboratuvar ortamında yaptıkları test sonuçlarına göre bir doz Ivermectinin, Coronavirüsünün hücre içerisinde büyümesini engellediği ortaya konmuştur.

Üniversitenin Biyokimya Keşif Enstitüsü Başkanı Dr Kylie Wagstaff konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “Yaptığımız deneylerde bir doz ilaç (Ivermectin) 24 saat içerisinde Covid-19’a ait RNA virüslerini büyük ölçüde azaltıyor ve 48 saatte de tamamen yok ediyor,” dedi.

“IVERMEKTIN ETKİLİ AMA AŞI BULMAK ŞART”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsüne karşı 0 etkili olan bir ilacın henüz bulunmadığını ifade eden Wagstaff, “Bu ilaç zaten dünyanın birçok ülkesinde mevcut. Bu sebeple hastalara şimdilik yardımcı olacaktır. Ancak kesin bir tedavi için Covid-19’a karşı aşının bulunması gerekiyor,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Ivermectin Nedir?

Ivermectin Nedir?

Klostrofobi Nedir?

Klostrofobi Nedir?

Filofobi Nedir?

Filofobi Nedir?

Gelenek Tiyatrosu Nedir?

Gelenek Tiyatrosu Nedir?

İLİşKİLİ GALERİLER Tonsürton Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Tonsürton Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Şeker Peelingi Nedir? Evde Şeker Peelingi Nasıl Yapılır?

Şeker Peelingi Nedir? Evde Şeker Peelingi Nasıl Yapılır?

 İkinci Şans filmi Konusu Nedir, Oyuncuları Kimler? İkinci Şans Filmi Nerede Çekildi?

İkinci Şans filmi Konusu Nedir, Oyuncuları Kimler? İkinci Şans Filmi Nerede Çekildi?

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? Sokağa Çıkma Yasağı Nedir, Kuralları Nelerdir?

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? Sokağa Çıkma Yasağı Nedir, Kuralları Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.