DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
ALTIN 2.445,80
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

İsveç büyüklüğündeki sanayi devi 3 haftadır çalışmıyor

10.02.2020
A+
A-

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’in Hubei eyaleti, yüzlerce insanın ölümüne yol açan ve İsveç büyüklüğünde bir sanayi başkentini durduran virüsün tetiklediği karantina üçüncü haftasında. Her geçen gün kapanan ülke ekonomisi küresel ölçekteki tehditleri derinleştiriyor. Çin gübre olarak kullanılan fosforun dünyadaki en büyük üreticisi. Hubei aynı zamanda Honda Motor, PSA Group gibi küresel devlerle ve Dongfeng Motor Group Co gibi yerel otomobil üreticileriyle ülkenin otomobil endüstrisinin kalbinde.

Pekin merkezli BOCI Securities şirketinin baş ekonomisti Xu Gao konuyla ilgili “Hubei’deki ikincil sanayinin payı Çin’in ortalamasından daha büyüktür ve ülke çapında sanayi üretimini etkileyebilir” ifadelerinde bulundu. “Etkinin büyüklüğü salgının gelişimine bağlı” diyen Gao, bu ay kontrol altına alınabildiği takdirde bunun kısa ömürlü olacağını da sözlerine ekledi.

Çin’in en eski sanayi merkezleri arasında olan Hubei, uzun yıllardır ulusal ortalamadan daha hızlı büyümüştü. İyi bağlantılı demiryolu, nehir ve karayolu taşımacılığı ile çok sayıda yerel üniversite mezunları ile birlikte sürekli bir kaynağı ile tamamlamaktaydı. Çin’in üretiminin korona karantinası nedeniyle kapatılması, hükümetin ekonomik hedefleri ve uluslararası şirketlerin eyaletin üretimine bağımlı olduğu sorularını gündeme getiriyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.