DOLAR 32,3689
EURO 34,7941
ALTIN 2.393,12
BIST 10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İstanbul’un göbeğinde dehşet olay

13.06.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Ferit Zengin’in haberine kadar koronavirüs pandemisinde sokağa çıkma yasakları esnasında düşüşe geçen sokak şiddeti, normalleşme süreciyle birlikte süratli açılış yaptı. Şişli Maçka Parkı’nda önceki akşam Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Kent Hastanesi’nin Psikiyatri bölümünde yardımcı olan Süleyman Dönmezler, Emrah D.’nin kırık bira şişesiyle saldırması sonucu ağır yaralandı.

Şişli Maçka Parkı’nda önceki gün saat 18.00 sıralarında meydana gelen durum, Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Büyük Kasaba Hastanesi’nin Psikiyatri bölümünde yardımcı olan Süleyman Dönmezler’in aynı hastanede atama yaptığı arkadaşları Meltem Ş. ve Deniz ile birlikte yürüdüğü sırada meydana geldi. Dönmezler’in yanına yer alan Meltem Ş.’nin emniyette verdiği ifadeye göre, durum şöyle gerçekleşti:

‘Boynuna sapladı’

“Saat 16.30 sıralarında Süleyman ve Deniz’le birlikte Maçka Parkı’na geldik. Biz Deniz ile yürürken Süleyman da telefonla konuştuğu için arkamızdan geliyordu. Bu sırada ‘İşine bak çek git’ gibi laflar duyduk. Arkamıza döndüğümüzde Süleyman’ın yanında bir birey vardı. Daha Sonra Süleyman yanımıza geldi. ‘Ne oldu’ diye sordum. Süleyman da, ‘Senin yanından geçerken bana tepede olan dikey baktı’ dedi. Ben de ‘Baksın ne olacak’ dedikten sonradan yürümemize devam ettik. Bu sırada arkamızdan gelen birey, Süleyman’ın boğazına kırık şişeyi sapladı. Her Yerde saplamak istediğinde Süleyman karşısında koydu ve boğuşmaya başladılar. Bunun üstüne saldırgan kaçtı. Polis ve ambulansı aradıktan sonradan yanımızda yer alan tişört, maske ve peçete ile müdahale ettik.”

Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan ve boğaz kısmında, yüzünde, kafasında ve iki kolunda kesikler yer alan Dönmezler’in sağlık durumu durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırıyı gören ve tampon yapılması için tişörtünü veren Aykut Kasırga ise olayı şöyle anlattı:

“Biz burada oturuyorduk. İki dost o taraftan geldi. Birbirlerine müdahale etmeye başladılar. Birisi bira şişesini kırdı, arkadaşın boğazını kesti. Bayağı da kan kaybetti dost. Durum anlık gelişti, iki dakikada oldu. Olayı gerçekleştiren çıktı gitti. Biz müdahale edemedik, elinde kırık cam şişesi vardı.”

7 suç kaydı var

Durum sonrası firar eden saldırganın yakalanması için çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye bölge Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, değişmez ikamet adresi olarak tespit edilen Beşiktaş’taki evinde bulamadığı Emrah D.’yi Eyüpsultan’daki annesinin evinde yakaladı. Olay sırasında ayağına giydiği kanlı ayakkabıyla birlikte gözaltına alınan Emrah D.’nin alkollü olduğu ve 5’i bilerek yaralama almak üzere 7 farklı suç kaydı olduğu belirtildi. Emrah D.’nin ifadesinde, “Süleyman Dönmezler’i hiç tanımıyorum. Yanlarından geçerken bana küfür etti. ‘Niçin öyle dik düşey bakıyorsun’ diye sorunca çıkan kavgada elimde bulunan bira şişesini kırarak önce boğazına daha sonra da yüzüne ve kollarına dürüst vurmaya başladım. Polisin geleceğini bildiğim için de kendi evim yerine annemin evine gidip saklandım” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin gerisinde adliyeye sevk edilen Emrah D., mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.