DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İstanbul’u başıboş köpeklerden nasıl arındıracak? Murat Kurum’un reçetesi hazır

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Eyüpsultan ve Fatih’te esnafı ziyaret etti. Ziyaretinde açıklamalarda bulunan Kurum, “Hayvan barınaklarının sayısını arttırmak zorundayız. O hayvan barınaklarını …

09.01.2024
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Eyüpsultan ve Fatih‘te esnafı ziyaret etti. Ziyaretinde açıklamalarda bulunan Kurum, “Hayvan barınaklarının sayısını arttırmak zorundayız. O hayvan barınaklarını, onların rehabilitasyonunu yapacağız. Onlara bakacağız, tedavilerini yapacağız, sahiplendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM STARTINI EYÜPSULTAN’DA VERDİ

Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve AK Parti ilçe belediye başkanları ile sabah namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kıldı. Eyüp Sultan Türbesi’ni de ziyaret edip dua eden Kurum, daha sonra vatandaşlara çorba, simit, börek ve irmik helvası ikram etti. Kurum, daha sonra Eyüpsultan’da esnafı ziyaret etti. Buradaki programının ardından Kurum ve beraberindekiler, Fatih Camisi’nin haziresindeki Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ne ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın kabrine ziyarette bulundu.

“BİZİ HEP ÇALIŞIRKEN GÖRECEKSİNİZ”

“İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Bu manevi iklimde, bu kutlu şehirde onlarla, tüm İstanbullularla el ele, kol kola yürümeye devam edeceğiz. Bizi hep sokakta göreceksiniz. İş yaparken, çalışırken göreceksiniz. Ulaşım çilesini bitirirken göreceksiniz. Deprem riskini ortadan kaldırırken göreceksiniz. Milletimizin dertlerine çözüm ararken göreceksiniz. Hiçbir zaman polemiklerin içinde olmayacağız.”

“ULAŞIM, DEPREM, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNE ÇIKAN KONULARIMIZ OLACAK”

“DEPREM RİSKİNİ BERTARAF EDECEK ADIMLAR ATACAĞIZ”

Murat Kurum, riskli bir yapı kalmayıncaya kadar İstanbul’un deprem riskini bertaraf edecek adımları atacaklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi: “Tarihten bahsediyoruz ve o tarihle geleceğimizi buluşturmak için de bu çalışmaları yürütmek durumundayız. Tarihe vefa, geçmişe saygı anlayışıyla biz 81 ilimize hizmetler yaptık. Burada da Fatih Belediye Başkanımız, beraber çalıştığımız mesai arkadaşlığı yaptığımız başkanımızla da birçok projeleri beraber gerçekleştirdik ki Tarihi Yarımada’ya ayrı bir önem göstereceğiz. İnşallah tecrübelerimizle, birikimimizle Fatih Belediye Başkanımızla olan uyumla birlikte Tarihi Yarımada’yı yeniden ihya edeceğiz.”

İstanbul’a gelen turistlerin büyük bir kısmının Tarihi Yarımada’da gezdiğini aktaran Kurum, “Biz de insanlarımızın huzurla, güvenle gezeceği Tarihi Yarımada için yatırımlarımızı hızlı bir şekilde yapacağız.” dedi.

“DAİMA FATİH’İN YOLUNDA OLACAĞIZ”

Murat Kurum, ecdadın bıraktığı tarihi eserlere hep birlikte sahip çıkacaklarını anlatarak, “Yine bu manada bugün sultan Mehmet Han’a kendisine layık bir başkan olacağımızın sözünü verdik. Burada gelip duamızı yaptık ve daima Fatih’in izinde, Fatih’in yolunda onun kutlu çizgisinde olmaya devam edeceğiz. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimizin bırakmış olduğu eserleri, o bayrağı yeniden alacağız ve yeniden hep birlikte bütün buradaki belediye başkanı arkadaşımla birlikte inşallah çok daha yukarıya taşıyacak adımlar atacağız.” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM PROBLEMLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yeşiliyle, mavisiyle, iki kıtasıyla trafik karmaşasının giderildiği bir İstanbul’u inşa edeceklerini vurgulayan Kurum, şöyle devam etti: “Şu an İstanbul’da 328 kilometre metro hattımız İstanbullu kardeşlerimize hizmet veriyor. Tabii mevcut yönetim bu hattı iki katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen maalesef bu son 5 yılda sadece ve sadece 17 kilometrelik metro hattı ihalesi yaptılar. Yani böyle büyük bir metropolden bahsediyoruz ve bu metropolde toplu ulaşım oranına baktığınızda yüzde 28’lerde. Dünyadaki örneklere baktığınızda toplu ulaşım yüzde 50’lere gelmiş. Böylesi metropollerde toplu ulaşımı daha fazla kullanmak zorundayız. Yine İstanbul’daki bu trafik çilesini bitirebilmek için de alternatif güzergahlar, alternatif yollar yapmak durumundasınız.”

“HAYVAN BARINAKLARININ SAYISINI ARTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Bir başka vatandaşın da sahipsiz köpeklerin sorun olduğunu söylemesi üzerine Kurum, “Tabii konu şuna getirildi. Sokak hayvanı ve insan çatışması haline getirmeye gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da ifade ettiler. Hayvan barınaklarının sayısını arttırmak zorundayız. Şu an maalesef İstanbul’da hayvan barınağına ilişkin bir yatırım yapılmamış. Yani bir taraftan sokak hayvanları çoğalırken diğer taraftan buna ilişkin bir çözüm ortaya koymak zorundasın.” diye konuştu.

“BARINAKLARA ALIP REHABİLİTASYON YAPACAĞIZ”

Kurum, bu konuyu seyreden, izleyen tarafta olamayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Ne yapacağız? Buna ilişkin sokak hayvanlarımızı ki bunu sokak hayvanı olarak değerlendirmemek lazım. Evcil hayvanların sahiplenileceği alanlar olarak bakmak lazım. Her ilçemizde ve İstanbul genelinde de, yine bir Anadolu bir Avrupa yakasında olmak üzere büyük hayvan barınaklarını inşa edip sokaktaki sahipsiz yavrularımızı bu hayvan barınaklarında bakacağız. Oradaki kadınlarımıza, çocuklarımıza tehdit olmaktan çıkaracağız. O hayvan barınaklarını, onların rehabilitasyonunu yapacağız. Onlara bakacağız, tedavilerini yapacağız, sahiplendireceğiz.”

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.