DOLAR 32,5209
EURO 34,7484
ALTIN 2.495,06
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

İstanbullular geceyi sokakta geçirecek

26.09.2019
A+
A-

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılarla birlikte vatandaşlar sokaklara çıktı. Kimi vatandaşlar evdeki yiyeceklerini ve çadırlarını alarak park ve açık alanlara gitti.

15 Temmuz Millet Bahçesi’ne gelen İstanbullular, deprem anında yaşadıkları panik nedeniyle eve giremediklerini ifade etti.

Kimi vatandaşlar geceyi parka kurdukları çadırda geçireceklerini söylerken, kimi de gece saatlerinde evlerine döneceklerini belirtti.

“ÇADIR KURDUK, SABAHA KADAR BURADAYIZ”

Esenler’de yaşayan ve 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne ailesiyle birlikte gelerek çadır kuran Nurullah Öz, “Deprem oldu. Hemen herkes sokağa çıktı. Her şeyi bıraktık geldik buraya. Çadır kurduk, sabaha kadar buradayız. Yapacak bir şey yok. Bekleyeceğiz, göreceğiz. Dönemediğimiz için buradayız” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH BİR DAHA YAŞANMAZ”

Bebeği ve eşiyle birlikte Millet Bahçesi’ne gelen Oğuz Kiremitçi, “Bu gece burada değiliz. Sadece çocuğumuza hava değişimi olsun diye çıktık dışarı. Allah bir daha yaşatmasın. Depremin daha önce vermiş olduğu üzüntüler var, inşallah bir daha yaşanmaz” dedi.

“GECEYİ BURADA GEÇİRECEĞİZ”

Evinden getirdikleri yiyecekleri hazırlayan Oktay Başal, “Deprem nedeniyle buradayız. Allah devletimizden böyle bir tesisi kazandırdığı için razı olsun. Şu an balığımızı yapıyoruz. Geceyi burada geçireceğiz. Rabbim bir daha böyle acıları, böyle korkuları ülkemize, milletimize yaşattırmasın. Bugün gerçekten korktuk. 16 milyonluk kentte yaşıyoruz. İnşallah rabbim böyle acıları ve korkuları bir daha milletimize yaşatmaz” şeklinde konuştu.

KIZILAY EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

Kızılay Esenler Şubesi Ekipleri ise Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Kızılay Esenler Bölge Başkanı Abdurahman Bölük, “Bütün İstanbul’daki şubelerimiz sahadalar. Buradaki 15 Temmuz parkımız bu durum için müsait. Eğer daha olumsuz bir durum olursa burada halkımızı mağdur etmemek için belediye ekiplerimizle birlikte bazı incelemelerde bulunduk. Ama şu an da bir olumsuzluk yok. Allah korusun bir şey olursa bununla ilgili hazırlık yaptık” ifadelerini kullandı.

BEYLİKDÜZÜ’NDE DE VATANDAŞLAR PARKA AKIN ETTİ

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Beylikdüzü’nde oturan vatandaşlar Yaşam Vadisi’ne akın etti.

AVCILAR’DA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Silivri açıklarında meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar, Avcılar’daki park ve bahçelere gitti. Avcılar Merkez Parkı’nda yere serdiği kilim üzerine bekleyen Nalan Kaya, evde yemek yediği sırada depreme yakalandığını belirtti. Zeminin ayaklarından kaydığını anlatan Kaya, “Bir süre kendime gelemedim. Tam benim evimin karşısında bina var. Çatlaktı önceden ama depremden sonra ayrıldı. Çok korktuk. Ben bu gece burada kalacağım öyle gözüküyor. Allah bir daha göstermesin. Kuşumu da yanıma aldım, o da can Allah yarattı onu da bırakamazdım. Oğlum ve kuşumla bu gece burada kalacağız” diye konuştu.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Okmeydanı’nda yeni bir deprem olması endişesiyle evlerine giremeyen vatandaşlar parklara akın etti. Vatandaşların parklardaki bekleyişi havadan görüntülendi.

FATİH’TE DE HALK PARKLARA AKIN ETTİ

Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından Fatihli vatandaşlar geceyi ilçede bulunan parklarda geçiriyor. Birçok vatandaşın evine gitmediği gözlendi. Kimi vatandaşlar banklarda otururken, kimi ise çimlerde oturdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.