İstanbul ve Bölgelerinde Fırtına Sonrası Güncel Durum ve Uygulanan Önlemler
İstanbul ve çevresinde fırtına sonrası güncel durum, etkiler ve uygulanabilir önlemler hakkında güvenilir ve hızlı bilgi.
İstanbul için AKOM’un paylaştığı bilgilere göre, ülkenin geniş bir bölümünde günlerdir etkili olan soğuk ve yağışlı hava, kentte sıcaklıkları 0 dereceye ve daha aşağısına düşürecek kadar sertleşti. Özellikle sabah saatlerinde batı ilçelerinde başlayan fırtına, öğle ve akşam saatlerinde il genelinde hız kazanarak etkisini artırması bekleniyor.
Sarıyer – Rumeli Feneri bölgesinde rüzgar hızının saatte 80 kilometreye ulaştığı belirtildi. Fırtınadan dolayı 39 ağaç devrilmesi ve çeşitli yapısal zararlar kayda geçti. Olası olumsuzluklara karşı kurumlar alarm durumuna geçirildi ve bugün saat 10.00 itibarıyla AKOM koordinasyonu üzerinden İBB Afet İşleri, İtfaiye, Park Bahçeler, Zabıta, Trafik, Yol Bakım, Atık Yönetimi, İSKİ, Şehir Hatları ve Halkla İlişkiler birimlerinin ortak çalışması sürdürülüyor.
Şu ana kadar 2.140 personel ve 928 araçla müdahaleler gerçekleştirildi. Toplam 95 olay ile ilgili çalışmalar yürütülürken, ağaç ve tehlike arz eden parçalar nedeniyle 11 aracın hasar gördüğü ifade edildi. Can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. 39 ağaç devrildi, 1 çatı uçtu, 40 tehlike arz eden parça düştü gibi olaylar kaydedildi.
Rüzgarın hızını artırması riskine karşı Gülhane Korusu, Florya Atatürk Kent Ormanı, Yıldız Korusu, Büyükdere Atatürk Fidanlığı, Hıdiv Korusu, Emirgan Korusu, Atatürk Kent Ormanı, Küçük Çamlıca Korusu ve Beykoz Korusu ziyaretçilere geçici olarak kapatıldı. Ayrıca saat 11.20 itibarıyla Maçka ve Eyüpsultan’daki teleferik seferleri hizmet dışı bırakıldı.
Şehir Hatları’nın ana hat seferleri de hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Buna karşın İstinye-Çubuklu deniz dolmuş seferleri ile İstinye-Küçüksu hattı ve Bebek-Küçüksu Anadolu Hisarı hattı yolcu seferlerine devam etmekte; zaman zaman bazı aksaklıklar yaşanıyor.