DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İstanbul Bugün Hava Durumu

16.07.2020
A+
A-

Aktarlarda bulabileceğiniz kantaron yağı vücut için oldukça faydalıdır. Hem içebileceğiniz hem de direk olarak vücudunuza uygulayabileceğiniz bu yağın faydalarını öğrendikten düzenli kullanıma özen göstereceğinize eminiz.

KANTARON YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Ciltte oluşabilecek yara ve izlerde birkaç damla kantaron yağı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu yağ cilt kırışıklıklara, oluşan lekelere, hücre yenilenmesine yardımcı olur.

İltihaplar yaşadığınız rahatsızlıkların bir numaralı sebebidir. Kantaron yağı iltihaplanmalara karşı koruyucu etkiye sahiptir. Özellikle karalahana iltihaplanmalardan kaynaklı olan hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Bununla beraber hücre yenileyici bir etkiye de sahip olan kantaron yağı onarıcı ve yenileyici özelliği sayesinde aşırı kuru ve çatlayan ciltlerde iyi bir nemlendirici görevi görür. Güneş yanıklarında da oldukça etkili olan kantaron yağı acıyı azaltarak rahatlama sağlar.

NASIL ELDE EDİLİR?

İlk olarak kantaron bitkisi, çiçeği ve sapıyla birlikte güzelce yıkanır ve kurutulur. Kuruyan bitki parçalara ayrılıp bir kavanozun içine konur. Kavanoz tamamen doldurulmalı fakat bitkilerin sıkışmamasına dikkat edilmelidir. Bitkiyi parçalara ayırırken makas ya da bıçak kullanmak yerine elinizle parçalara ayrılmalısınız.

Kavanoza konan kantaron bitkisinin üzerine saf zeytinyağı doldurun. Kavanozun ağız kısmına bir tül, tülbent ya da temiz ince bir bez yardımıyla kapatın. Bu aşamada kavanozun kapağını kapatmamalısınız. Sarı kantaron bitkisinin özünü zeytinyağına bırakabilmesi için 5 gün boyunca güneşte bekletilmesi gerekir.

5 gün sonra kavanozun kapağı kapatılarak hava ile teması engellenir. 40-45 gün kadar güneşte bekletilir. Bu süreçte sarı kantaron bitkisi zeytinyağı ile karışacağı için yağ kırmızı bir renk alır. Ara sıra kavanozu ters düz ederek karışımı karıştırmanız gereklidir. Sürenin sonunda, kırmızı renge bürünen yağ süzülerek koyu renkli bir şişeye koyun ve güneş almayan bir ortamda saklayın. Evde hazırlandığı ve katkı maddesi bulunmadığı için kullanım süresi de uzun olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Sarı Kantaron Yağı Egzamaya İyi Gelir mi?

Sarı Kantaron Yağı Egzamaya İyi Gelir mi?

Hızlı Saç Uzatan Bitkisel Yağlar

Hızlı Saç Uzatan Bitkisel Yağlar

Güneş Lekelerine Bitkisel Çözümler

Güneş Lekelerine Bitkisel Çözümler

Bitkisel Yağların Cilde Faydaları

Bitkisel Yağların Cilde Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedavi!

Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedavi!

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

Bitki Çaylarıyla Şifa Bulun

Bitki Çaylarıyla Şifa Bulun

Bitkisel Yağlar ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bitkisel Yağlar ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.