DOLAR 32,4660
EURO 34,7572
ALTIN 2.440,00
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

İstanbul Aydınlatılmış Üniversitesi’nden o profesör ile ilgili flaş karar!

16.05.2020
A+
A-

İstanbul Okumuş Üniversitesi, bir televizyon programında 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ‘mükemmel vücutları’ olduğunu savunarak, “İstediğiniz doktora sorun, bu yaş birincil çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirli” ifadelerini kullanan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in görevine son verildiğini açıkladı.

 

İstanbul Kültürlü Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Akit TV’deki Derin Kutu programında kız çocuklarıyla ilgili tepki çeken ifadeler kullanan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in kurumla ilişiğinin kesildiğini duyurdu. 

Açıklamada “Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine en ince ayrıntısına kadar zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından nedeniyle İstanbul Aydınlatılmış Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Üniversiteden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“İstanbul Kültürlü Üniversitesi (İAÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim elemanı olarak tayin yapan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in’in, bir televizyon programında dile getirdiği ve kamuoyunda olduğu gibi İAÜ Ailesi içinde de infial uyandıran açıklamaları kamuoyunun malumudur.Bir önceki açıklamamızda da belirttiğimiz üzere, Çocuk istismarını sıradan bir olgu gibi yansıtmayı amaçlayan, hatta Türk Canice Kanunu’na kadar suç olarak da görülebilecek bu açıklamaları, Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitelerinden biri olan bir eğitim kurumu olarak kabul etmemiz, mazur görmemiz, görmezlikten gelmemiz veya “akıl ve açıklama özgürlüğü” dahilinde değerlendirmemiz asla olası değildir.

İstanbul Aydınlatılmış Üniversitesi, 2003 yılından bu yana akademisyeni, öğrencisi, yönetimsel ve hizmetli personeliyle bir tüm, bir aile olarak, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının oluşturulmasına hayatını adamıştır. Geleceğin cumhurbaşkanlarını, bakanlarını, bürokratlarını, bilim insanlarını, diplomatlarını, meslek insanlarını ve liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen, “Bilgiyi ürüne dönüştürüp kendi toplumunun ve toprağının öz değerleriyle bezeyerek ekonomiye katma layık sağlama” misyonunu ve “Aydınlık bir geleceğe” sloganını takip eden bir üniversitede, kurumun ilkeleriyle, ahlak anlayışıyla ve dünya görüşüyle ayrıntılarıyla ters düşen bu nesil sapkın düşünceler ve dünya görüşleri kendine yer bulamaz. Bu bağlamda, İAÜ Yönetim Kurulu’nun 16 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 14.00 itibarıyla toplanarak, Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in üniversitemizdeki görevine son verilmesi kararı aldığını kamuoyuna duyururuz. Bundan sonraki yasal sürecin takipçisi olacağımızı ve zorunlu bilgilerin kamuoyuyla her yerde paylaşılacağını bildiririz.”​

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.