DOLAR 32,3787
EURO 34,7648
ALTIN 2.410,07
BIST 10.110,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılar ve Al Basma Embriyo Merkezi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Al Basma Embriyo Merkezi hakkında detaylı bilgi. Son gelişmeler, analizler ve yorumlar burada!

17.04.2024
A+
A-

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları her geçen gün artarken bölgeden gelen haberler, yaşanan zulmün boyutunu gözler önüne sermeye yetiyor. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda bir doğum merkezi de büyük hasar aldı ve binlerce embriyo ile döllenmeye hazır yumurta yok oldu. Bu saldırıyla birlikte Al Basma embriyo merkezindeki toplam 5 bin doğmamış çocuk yok edildi. Merkezin vurulmasıyla birlikte, birçok Filistinli ailenin çocuk sahibi olma şansı kalmadı.

Doğum Merkezi Roketlerin Hedefi Oldu

Doğum Merkezi Roketlerin Hedefi Oldu

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana kadar aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu 34 bine yakın Filistinli, İsrail saldırılarında katledildi. Reuters’ın haberine göre, aralık ayında İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda Al Basma IVF isimli doğum merkezi de roketlere hedef oldu. Merkezdeki embriyo biriminde bulunan 5 sıvı nitrojen tankının hasar görmesi sonucu, dondurulmuş 4000 bin embriyo, 1000 sperm örneği ve yumurta kullanılamaz hale geldi. Habere göre tanklarda saklanan embriyolar, çocuk sahibi olmak isteyen çok sayıda Filistinlinin son umuduydu.

Çok Sayıda Ailenin Çocuk Sahibi Olma Şansı Kalmadı

Çok Sayıda Ailenin Çocuk Sahibi Olma Şansı Kalmadı

Kliniği 1997’de kuran doktor Bahaeldeen Ghalayini, “Bu potansiyel 5 bin canın aileler için ne anlama geldiğini biliyoruz” diyerek bu Filistinli ailelerden birçoğunun artık çocuk sahibi olma şansı kalmadığını ifade etti. İsrail’in vurduğu Al Basma Merkezi, Gazze’de embriyoların depolandığı ana merkez konumundaydı. Merkezin yöneticilerinden Muhammed Ajur, İsrail’in saldırıları yoğunlaştırması sonucu nitrojen tanklarındaki sıvı düzeyinin düşmesiyle ve elektrik sevkiyatının da kesilmesiyle dondurulmuş embriyoları korumanın zaten çok zorlaştığını anlattı.

Savaş Sırasında Düşük Yapan Kadın Aldığı Haberle Yıkıldı

Savaş Sırasında Düşük Yapan Kadın Aldığı Haberle Yıkıldı

Savaştan hemen önce aylar süren çabalar sonucu hamile kalan 32 yaşındaki Seba Caferi, savaş sırasında düşük yapıp ikiz bebeklerini kaybedince beş dondurulmuş embriyosunun bulunduğu Al Basma Merkezi’ne başvurdu ama öğrendikleri karşısında yıkıldı. Yerle bir olan merkezdeki tüm embriyoların da yok olduğunu öğrenen genç kadın ve eşi, artık çocuk sahibi olamayacaklarını öğrenmenin acısını yaşıyor. Seba Caferi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.