DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İsrail, Dünyanın İlk ‘Havadan’ Lazer Silahını Test Etti

22.06.2021
A+
A-

Geçmişten günümüze doğru geldiğinizde, gelişen teknolojinin hayatımızın her alanına gittikçe daha çok yayıldığını görebilirsiniz. Gelişen bu teknolojinin kendisini bir de ülkeler için silah alanında kendini gösterdiğini görüyoruz. Bu bağlamda ülkeler, yeni teknolojilerle birlikte kendilerini gerektiği zamanlarda korumak adına yeni silah ve ekipman arayışına giriyor.

Bugün de bu ülkelerden İsrail karşımızda. İsrail Savunma Bakanlığından yetkililerin yapmış olduğu açıklamalara göre, insansız hava araçlarını ve diğer uçan hedefleri vurmak için geliştirilen lazer silahı başarıyla test edildi.

1 km alanın içinde birkaç drone etkisiz hale getirildi

İsrail Havadan Lazer Silahı

Bilgilere göre, henüz bir ismi bulunmayan bu silah, İsrail’in kısa menzildeki roketleri etkisiz hale getirebilen hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi tamamlayacak. Savunma Bakanlığında araştırma ve geliştirme bölümünün başkanlığını yapan Yaniv Rotem, bunu gerçekleştiren ilk ülkenin İsrail olduğunu veya İsrail’in bunu gerçekleştiren ilk ülkeler arasında bulunduğunu belirtti.

Başta belirttiğimiz Elbit’in bir de C-Music adında, uçağa yaklaşan roketleri kör edecek ve bu şekilde hedefi vurmalarını engelleyecek bir korunma sistemi de bulunuyor. Bunlara ek olarak Rotem, 100 kW’lik bir prototipin 3 ya da 4 yıl içinde karşımıza çıkacağını söylüyor. Bilgilere göre bu model, 20 km değerinde bir menzile sahip olacak.

İsrail Havadan Lazer Silahı

Hava silahının dışında bilgilere göre yerde kurulu olan ve havadaki hedefleri indirecek bir lazer silahı da İsrail, Elbit ve Rafael Advanced Defense Systems Ltd. ortaklığı kapsamında geliştirilmekte. Tüm bu yeniliklerin ve silahların karşımıza çıkması için ise verilen en yakın tarih 2025. Prototipler için bu tarihin verildiğini düşünürsek, kullanılacak olan tamamen işlevsel silahlar için daha çok beklememizin gerekeceğini düşünmek yanlış olmaz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.