DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İsmail Saymaz iktidara yakın medyaya yüklendi

10.11.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, ‘ana akım’ medyanın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberini veremediklerini hatırlatarak, “Okunmadıkları ve izlenmedikleri halde kamu kaynaklarıyla ayakta tutulan bu medya düzeni, bir gün AK Parti seçimleri kaybetse bu haberi bile veremeyecektir.” görüşünü savundu.

Saymaz yazısında, “Vatandaş askıda ekmeğe muhtaç edilmişse, bu biraz da askıdaki Türk medyasından ötürüdür.Okunmadıkları ve izlenmedikleri halde kamu kaynaklarıyla ayakta tutulan bu medya düzeni, bir gün AK Parti seçimleri kaybetse bu haberi bile veremeyecektir. Kim bilir, belki de yine Instagram’da öğreneceklerdir. Tabii o güne kadar sosyal medya kapatılmazsa…” düşüncesini dile getirdi. 

Saymaz, “Ne demişti Albayrak? Allah sonumuzu hayreylesin.” ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

Türk Lirası’nın tarihsel rekorlarla değer kaybetme sürecinin ekonomi yönetiminde yarattığı sarsıntı sürüyor. 16 ay önce göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı’nın cuma gece yarsı görevden alınarak yerine Naci Ağbal’ın göreve getirilmesinden yaklaşık 36 saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etti.

Albayrak, Instagram’daki mavi tikli resmi hesabından paylaştığı açıklamada, istifasını “sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe” ifadesiyle gerekçelendirdi. “Artık ailesine zaman ayıracağını” belirterek aktif siyasete de ara verdiğini ima eden Albayrak, “at izinin it izine karıştığı çetin bir dönemden” geçildiğini belirttiği, “ülkeye ve ümmete hizmet ettiğini”  vurguladığı açıklamasını “Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin” diyerek noktaladı. Instagram’da paylaşılan istifa duyurusu için saatlerce resmi açıklama yapılmaması “Albayrak’ın tepkisinin ölçüsünün Beştepe’de öngörülmediği” yorumlarına ve “kabine revizyonu” beklentisine neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.