İsmail Hacıoğlu’nun Uyuşturucu Soruşturmasındaki İfadesi ve Gözaltı Süreci
İsmail Hacıoğlu’nun uyuşturucu soruşturmasındaki ifadesi ve gözaltı sürecini ayrıntılı ve güvenilir bir bakışla ele alan kapsamlı bir analiz.
Gözaltına alınan ve savcılığa ifadesi alınıp serbest bırakılan oyuncu İsmail Hacıoğlu, uyuşturucu kullanımıyla ilgili ifadelerini kamuoyuyla paylaştı. Kendisi, maddeyi stresli dönemlerinde rahatlamak amacıyla kullandığını kabul etti.
“Merakımdan Kullandım” Başvurduğu ifadede Hollanda’da bulunduğu bir dönemde esrar denemesine başlandığını anlatan Hacıoğlu, şu sözleri dile getirdi: “Daha önce Hollanda’da bulunduğum sırada merakımdan esrarı denedim. Bu dönemde zaman zaman bu maddeyi kullandım.”
İnternet üzerinden temin iddiası Oyuncu, maddeyi Telegram üzerinden kurulan uyuşturucu satış gruplarından sipariş ettiğini belirtti. Kişilerle yüz yüze görüşmediğini vurgulayarak, çoğunlukla adresine bırakılan maddelerin karşılığında nakit ödemeyi yaptığını söyledi: “İkamet adresimdeki posta kutusuna madde bırakılır ve ben de daha önce burada bıraktığım parayı alırdım. Ünlü biri olduğum için yüz yüze madde temini konusunda dikkatli davranıyordum.”
Pişmanlık ve nedenler Hacıoğlu, madde kullanımı nedeniyle pişmanlığını ifade etti ve mesleki stresin etkili olduğunu dile getirdi: “The maddeyi kullanmaktan pişmanım. Aktörlük mesleğinin getirdiği stres beni bu yola yönlendirdi. Uyuşturucu kullanmadığım başka hiçbir madde de söz konusu değildir. Kullandığım maddeyi temin ettiğim herhangi bir ortamda bulunmadım. Bu suçlamayı kabul ediyorum.” Ayrıca Ayvalık’ta bulundukları bir dizi proje nedeniyle ikametinde belirli bir miktar uyuşturucu bulunduğunu belirtip, cep telefonunu güvenlik güçlerine teslim ettiğini aktardı.
Soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, fuhşa teşvik ve aracılık ve uyuşturucu kullanımı kolaylaştırma suçlarının odağındaki toplam 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda, aralarında Kaan Tangöze, Murat Dalkılıç, İsmail Hacıoğlu, Adem Kılıçcı ve diğer bazı isimler bulundu; 21 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, polis işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolü için İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Ayrıca şarkıcı Edis hakkında da yakalama kararı çıktı.
Ünlüler serbest bırakıldı Savcılık ifadelerini verenler arasında Kaan Tangöze, Murat Dalkılıç, İsmail Hacıoğlu ile Kemal Doğulu bulundu ve bu kişiler serbest bırakıldı. Bazı şüpheliler ise tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı; 12 kişi ise adli kontrol tedbirine tabi tutuldu. Sonuç olarak 5 kişi tutuklandı.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Hakan Kanburoğlu; Kaynak: Haberler.com