DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Isırgan Otu ile Kepek Tedavisi

30.06.2020
A+
A-

Kanserden yürek damar sağlığına, böbrek rahatsızlığından ciltteki sivilcelere değin afiyet alanında birçok şeye faydası dokunan bu bitkinin, ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır.

Isırgan Otu Doğrusu Isırır mı?

Bitkiyi, toplanması, ayıklanması ve yıkaması birazcık zahmetlidir. Geçmişten günümüze güncel şekilde kullanılan bu otun Latince kökeni ‘‘urtica’’ olup, sözcük ‘‘yanmak’’ anlamına gelmektedir. Dokunanın canını azıcık yakan ısırgan otunu toplarken veya temizlerken eldiven giymek çok önemlidir.

Isırgan otunun birçok cinsi bulunduğu gibi, en temeli dişi ve erkek biçiminde ikiye ayrılır. Dişisinin yaprakları ufak olup, ince bir şekle bürünürken; erkeği birazcık daha zirve vererek, geniş yapraklara sahip olmaktadır.

Isırgan otu ile Kepek Tedavisi de uygulanmakta, içindeki kükürt saç diplerini de korumaktadır.

Sadece Bir Ot Mu, Yoksa Bir Kahramanı mı?
Isırgan otu zinde özelliği doğruca saçlara fazlasıyla yardımsever bir bitkidir. Bilhassa, cansızlık, kırılma, kepeklenme, saç derisinin kuruması gibi durumlarda başvurulacak kürlerin de baş kahramanıdır.
Saçların en büyük problemlerinin başında kepeklenme gelmektedir. Saç derisindeki minik mikropların oluşturduğu kepekler bir tür yağ asidi kabul edilen oleik aside niçin olunca, bu da deride bir reflekse yol açar.

Bu Nedenle, kafada kaşınma, kızarma, pul pul görüntüler oluşması güya ast etkiler meydana gelir. Bu görüntüler jurnal hayatımıza da etki ettiği için, kepekten hastalık duyarız. Ama, böylesi bir problemi ısırgan otuyla uygulanacak basit bir kürle önleyebilmemiz mümkündür.

Isırganotu ile Kepek Tedavisi için, yapmanız gerekenler oldukça basittir:
Temizlediğiniz iki avuç ısırgan otunu bir tencerede 5 dakika her tarafında haşlayınız. Gerisinde, meydana çıkan posayı bir tülbent ya da süzgeç vasıtasıyla süzünüz. Daha önce yıkadığınız ve kuruladığınız pak saçlarınızı ısırgan otuyla da yıkayınız. Özellikle saç derinize masaj yaparcasına, ellerinizle ısırgan otu sularını tamamen yediriniz. Takribi 30 dakika bekledikten sonradan, kafanızı duru suyla yıkayınız. O esnada, katiyen sabun, şampuan gibi kimyasal katkılı malzemeler kullanmayınız. Bu işlemi saçınızdaki kepek sorununun giderildiğini fark edene dek, 2 günde 1 uygulayınız.

Isırgan Otu Aralıksız Kullanılmalı Mıdır?
Saçlarınızdaki kepek problemi bittikten sonra da ısırgan otunu kullanmaya devam edebilirsiniz. Lakin, ısırgan otu kuvvetli bir bitki olduğu için, onu her gün kullanmak da böylece doğru değildir. Isırgan otu ile kepek tedavisi için, kullandığınız bitkinin etkisini gördükten daha sonra, bir zaman kafanızı dinlendirmenizi; ardından, doğal sürecinde, hafta 1 ya da 2 defa saçlarınızı yıkamaya devam etmenizi öneririz. Zira, bu sihirli bitki, sadece kepek problemi için yok, birçok problem için de oldukça etkilidir.

Hatta, herhangi şampuan kullanıyorsanız, onun da doğal bitkilerden, özellikle ısırgan otu özünden yapılan çeşitlerini denemeniz olasıdır.
Isırganotu ile kepek tedavisi için, kararlı olmak ve kürleri düzenli kullanmak büyük önem taşımaktadır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.