DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“İşinizden Edecek” Denilen Yapay Zeka, Artık İş Bulmanıza Yardımcı Olacak

08.05.2023
A+
A-

İş odaklı bir sosyal medya platformu olarak bilinen Linkedln, kullanıcıların işini kolaylaştıracak yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bu yeni özellik, temelinde yapay zeka ile geliştirilen ChatGPT benzeri bir sohbet botu olarak karşımıza çıktı. Peki Linkedln’in sadece premium kullanıcılara sunduğu bu yeni özellik tam olarak ne işe yarayacak?

Linkedln’in yapay zeka destekli sohbet botu, iş arayan bir kullanıcının başvurmak istediği şirketteki ilgili yöneticiye mesaj göndermesini sağlayacak. Yapay zekanın bir tıklamayla oluşturacağı mesaj, kişiselleştirilmiş bir yapıda olacak. Üstelik kullanıcı, oluşturulan mesajı istediği şekilde değiştirebilecek ve hatta ses kaydı da ekleyebilecek. Linkedln yöneticilerinden Ora Levit, yapay zeka tarafından oluşturulacak mesajların, sıradan mesajlardan çok daha etkili olacağını ve işe alım olasılığını artıracağını söyledi.

Linkedln’in yapay zeka destekli sohbet botu böyle görünecek

Linkedln’in yapay zeka destekli sohbet botunun etkili bir şekilde kullanılabilmesi için Linkedln profilinin tamamen doldurulmuş olması gerekecek. Bu bağlamda; iş başvurusu yapacak kişi profesyonel hayatıyla ilgili ne kadar fazla bilgi girerse, botun oluşturacağı metin de o kadar zengin olacak. Böylelikle işveren, gelen mesaj ile başvuruyu yapan kişinin tüm yetkinliklerini anında görmüş olacak.

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi, Linkedln’in yeni özelliği sadece premium kullanıcılar tarafından deneyimlenebiliyor. Linkedln, premium olmak isteyen kullanıcılar için birkaç paket sunuyor ve bunların en ucuzu, aylık 389,99 TL. 

Anneleri Mutlu Edecek Teknolojik Hediye Tavsiyeleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.