İşçiler Taşeron Alacaklarını İstemek İçin Çatıya Çıktı
İşçiler, taşeron alacaklarını talep etmek için çatıya çıkarak haklarını savundu. Bu olay, işçi hakları mücadelesinin önemli bir örneği olarak dikkat çekiyor. Detaylar ve gelişmeler için haberimizi okuyun.
Kent Genelinde İşçi Eylemi
Kentin beş ilçesinde inşaatı devam eden anaokullarında çalışan yedi işçi, yüklenici firmaların anlaştığı taşeron şirketlerden alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem düzenledi. İşçiler, aynı anda İnegöl ve merkez Yıldırım ilçelerinde bulunan inşaat halindeki anaokulu binalarının çatısına çıkarak dikkat çekti.
Olayın ardından ihbar üzerine bölgeye acil olarak itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İnegöl ilçesinde, Cumhuriyet Mahallesi Miray Sokak’ta yapımı süren anaokulu inşaatının çatısına çıkan iki işçi, atlama ihtimali göz önünde bulundurularak itfaiye ekipleri tarafından hava yastığı açıldı.
Polis ekipleri, işçileri ikna etmek için yaklaşık bir saat boyunca çaba sarf etti. Nihayetinde, işçilerin eylemi sona erdi ve olayla ilgili olarak detaylı bir inceleme başlatıldı. Bu tür eylemler, taşeron sisteminin işçilerin hakları üzerindeki olumsuz etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.