DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İran’dan Türkiye’ye ortaklık teklifi!

21.08.2018
A+
A-
Otonom drone filosu çevreyi koruyacak!

Afrika’da otonom drone filosu ile çevrenin koruması sağlanacak. Otonom drone filosu, yasa dışı olayları yetkililere rapor edecek.

Ruhani yapmış olduğu açıklamada Türkiye‘yi de içine alarak, ”Komşu ve dost ülkelerin de katkısıyla birçok şey ortaya çıkarmaya başlayabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasının devamında, ” İşi paylaşalım. Türkiye bir kısmını yapar, Pakistan ve biz başka tarafını. Yeter ki bir araya gelelim” dedi. Savunma sanayii de yapacağımız bu ortaklık ile büyük projelerin altından rahatlıkla kalkabileceklerini vurgulayan Ruhani açıklamasında, sadece Türkiye ve Pakistan’ı kastetmediğini de belirtti.

Tüm dost ülkelerin bir araya gelerek teknolojler geliştirilmesi adına önemli bir teklifte bulunan Ruhani, diğer ülkeleri caydırarak ülkelerini koruyabileceklerini de belirtti.

Tanıtılan yeni savaş uçağı Kosar, ileri havacılık teknolojileri ile oldukça dikkatleri üzerine çekiyor. Yüzde 100 yerli üretimi olan uçak, 14 bin metre irtifada uçabiliyor.

Ayrıca uçağın 1470 km azami hıza ulaşabildiği de tanıtım sırasında belirtildi. Savaş uçağı tek ve çift koltuklu modelleriyle orduda kullanıma sunulacak. Bu savaş uçağına, farklı silah ve bombalar yüklenebileceğini belirten İran’lı yetkililer tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Siz, İran’ın bu teklifi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.