DOLAR 32,3533
EURO 34,7324
ALTIN 2.406,41
BIST 10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İran’dan İsrail’e İntikam Saldırısı ve Devrim Muhafızları’nın ABD’ye Tehdidi

İran’ın İsrail’e yönelik intikam saldırısı ve Devrim Muhafızları’nın ABD’ye yönelik tehdidi, Orta Doğu’daki gerginliği artırıyor. Son gelişmeler ve uluslararası ilişkilerdeki etkileri hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

14.04.2024
A+
A-

İran’dan İsrail’e İntikam Saldırısı

İran, son günlerde sıkça konuşulan ‘intikam’ saldırısını gerçekleştirdi. İran, İsrail’i hedef alan İHA ve seyir füzeleriyle saldırı başlattı. Saldırı, dün akşam saat 22.50’de başladı ve İsrail ordusunu hava kuvvetlerini teyakkuza geçirmeye zorladı.

Devrim Muhafızları’ndan ABD’ye Tehdit

Devrim Muhafızları'ndan ABD'ye Tehdit

ABD, İsrail’in yanında olduğunu açıklarken, İran Devrim Muhafızları ise ABD’ye şu uyarıda bulundu: “İsrail’e hiçbir şekilde destek vermeyin ve İran’ın çıkarlarına zarar verebilecek bir hamlede bulunmayın.”

Kurtlar Vadisi’ndeki Sahne Gündemde

Kurtlar Vadisi'ndeki Sahne Gündemde

İran’ın başlattığı İHA saldırısıyla birlikte Orta Doğu’da gerilim yükselirken, Kurtlar Vadisi’nde yer alan İran ve İsrail ile ilgili bir sahne de gündem oldu.

İki Ülke İçin Dikkat Çeken Tespitler

Kurtlar Vadisi’ndeki sahnede, Polat Alemdar karakterinin ve karşısındakinin iki ülke hakkındaki tespitleri dikkat çekiciydi.

  • İran ve İsrail arasında adı konulmamış bir işbirliği olduğu belirtiliyor.
  • İki ülke de varlıklarını birbirlerine karşıtlık üzerinden sürdürüyor.
  • İsrail olmasa İran’ın bölgede güçlü olamayacağı, İran olmasa da İsrail’in Amerikalıları kontrol edemeyeceği ifade ediliyor.

“Tansiyonun Düştüğü An Yapay Kriz Yaratılıyor”

Sahnede geçen diyalogda şu ifadeler yer alıyor: “Tansiyonun düştüğü an yapay bir kriz yaratılıyor. Böylece İran ve İsrail mesajlarını bölgeye iletiyorlar. İran iddialı konuşurken, İsrail ise ‘İran teröristleri destekliyor, onu yok etmeliyiz’ diyor. Arada ise petrol ve silah lobilerinin büyük kazanç sağladığı vurgulanıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.