DOLAR 32,5093
EURO 34,9403
ALTIN 2.433,27
BIST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İran, Fransız otomobillerinin ithalatını yasakladı

18.11.2022
A+
A-

İran, Fransız otomobillerinin ülkede tescilinin ve ithalatının yasaklandığını duyurdu.

İran’da, Fransız otomobillerinin ithalatı yasaklandı.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim’e göre; Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Omid Kalibaf, kararın, Fransız otomobil üreticilerinin önceki yıllarda ”profesyonel olmayan davranışlarına karşılık” alındığını söyledi.

Bakanlığın aldığı karar kapsamında Renault, Peugeot ve Citroen gibi Fransız firmaların ürettiği araçların ithalatının yasaklandığını aktaran Kalibaf, şunları ifade etti:

“Bu dönemde Fransız otomobillerinin ithalatı için herhangi bir lisans vermedik. Otomobil ithalatı konusunda odak noktamız sadece Japon, Kore, Çin ve Fransız olmayan Avrupa otomobilleri. İran, onların (Fransızlara) yaptırımlarla İran otomobil sektörüne ve piyasasına baskı yapmasına izin vermeyecek.”

İran Khodro ve Saipa gibi İranlı otomobil üreticileri, çoğunlukla Peugeot, Renault ve Citroen gibi Fransız şirketlerle ortak üretim yapıyordu.

ABD’nin 2018’de devreye soktuğu yaptırımlar, İran’daki en büyük istihdam alanlarından otomotiv sektörünü de hedef almıştı.

Başta, Peugeot, Renault ve Citroen gibi Fransız otomobil üreticileri olmak üzere yabancı şirketler, ABD’nin geniş kapsamlı tek taraflı yaptırımları nedeniyle İran’daki faaliyetlerini durdurmuştu.

Bu yüzden parça tedarikinde sorunlarla karşılaşan İran yerli çözümlere yönelmişti.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.