DOLAR 32,2820
EURO 34,5734
ALTIN 2.413,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İran, ABD’nin füze denemesini kınadı

24.08.2019
A+
A-

Musevi, ABD’nin orta ölçekli füze denemesi üzerine Dışişleri Bakanlığı sitesinden yazılı açıklama yaparak Washington yönetimini kınadı.

ABD’nin attığı adımların dünyada silah rekabetine yol açabileceğini ifade eden Musevi, “ABD’nin adımları, uluslararası istikrarsızlığı ve barış ile güvenliği tehdit edebilir. Bu adım, ülkelere ağır ekonomik maliyetler getirebilir ve bunun sonucunda dünyadaki halkların ekonomik refah seviyesi düşecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD ordusunun Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çıkmasından kısa bir süre sonra yaptığı füze denemesinin endişe verici olduğunu savunan Musevi, uluslararası kamuoyu ve hükümetlerden ABD’nin uluslararası sözleşmelerden çıkması ve “istikrarsızlaştırıcı” adımlarına uygun tepkiyi vermelerini istedi.

ABD, Rusya’nın INF’yi ihlal ettiğini öne sürerek anlaşmadan tek taraflı çekildiğini duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı da bu ay başında INF Anlaşması’nın resmen sona erdiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine ABD, 19 Ağustos’ta tesir menzili 500 kilometreyi aşan yeni bir orta menzilli seyir füzesini denediklerini açıklamıştı.

ABD, dönemin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile 8 Aralık 1987’de INF’yi imzalamıştı. INF, ABD ile Rusya’nın menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre arasında olan karada konuşlu nükleer ve konvansiyonel füzeleri geliştirmesini yasaklıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.