DOLAR 32,2804
EURO 35,1015
ALTIN 2.473,48
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

iPhone’a Touch ID özelliği yeniden gelecek mi? iPhone için Touch ID özelliği konuşulmaya devam ediyor. Ekran üzerinden parmak izi okuma teknolojisi…

28.06.2020
A+
A-

Başta hatırlatmak icabında Apple, iPhone X modeli ile birlikte çerçevesize yakın ekran tasarımına geçiş yapmıştı. Bu süreçte parmak izi okuma özelliği de kaldırılmak durumunda kalınmıştı. Touch ID yerine ekran çentiği ile eklenen sensörler, Face ID isimli yeni yüz tanıma teknolojisini ortaya çıkarmıştı. Daha sonrasında da üst düzey iPhone modellerinde Face ID kullanılmaya başladı.

Şu lahza için Touch ID özelliği, güncel modeller arasında iPad, iPhone SE ve MacBook ürünlerinde aktif olarak kullanılıyor. iPhone X modelinin çıkış vaktinde, az önce daha erkan üzerinden parmak izi okuma teknolojisi, tatmin edici seviyede değildi. Apple’ın da bu teknolojiyi yeterli seviyeye geldikten daha sonra kullanıma sunacağı yönünde bilgiler mevcuttu.

iPhone 12 özellikleri beklendiği gibi olmayabilir

Yeni gelen bir akıntı bilgi ile birlikte iPhone 12 özellikleri hakkındaki beklentiler değiştirilmiş gibi görünüyor. İşte bütün yeni ayrıntı!

Günümüzde ise çoğu bambaşka markanın modelinde, ekran altına yerleştirilen sensörler parmak izi okuma işlevini sağlayabiliyor. Nitekim bu teknolojideki geliştirmeler, her tarafta üst düzey iPhone modellerinde Touch ID iddialarını gündeme getiriyor. Fakat bu noktada beklenti oluşturmamak gerekiyor gibi görünüyor.

Apple’ın mevcut yaklaşımları dikkate alındığında, Touch ID özelliğine geri dönüş yapılması fazla dah mümkün görünmüyor. Apple’ın daha önce kaldırdığı özellikleri her tarafta kullanıma sunma konusunda da stratejisi biliniyor. Dolayısı ile iPhone 12 veya iPhone 13 modellerinde de Touch ID olmayacağını anlatmak, şu anki bilgilere kadar yerinde bir açıklama oluyor. Son gelen bilgilerde de Apple’ın, herhangi bir şekilde ekrandan parmak izi okuma özelliği üzerinde çalışmadığıdetayı bulunuyor.

Yeni AirPods 3 nasıl olacak? İşte ilk bilgiler!

Apple’ın yeni AirPods 3 kablosuz kulaklık modeli ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte yeni model hakkında ortaya çıkan yeni bilgiler!

Andırmak gerekirse Apple, iPhone 11 serisi ile birlikte Force Touch özelliğini de kaldırmıştı. Nitekim Force Touch için de gelecekte kullanımının olmayacağını söylemek muhtemel olabiliyor.

Son olarak maddeler halinde sıralamak gerekirse Apple’ın, 2021 yılında duyurması beklenen iPhone 13 modeli ile birlikte çentik kullanımına da son vermesi ve tam ekranlı tasarıma geçmesi bekleniyor. Face ID için gerekli olan sensörler de ekran üstündeki ince çerçeveye eklenecek gibi görünüyor. Touch ID özelliği de yapılan planlamalar aralarında yer gibi görünüyor. En azından şu anki bilgiler bu yönde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.