DOLAR 32,3607
EURO 34,7711
ALTIN 2.402,02
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

iPhone X neden başarısız oldu?

06.03.2018
A+
A-

Apple, 10. yıl özel telefonunu iddialı bir tasarım ile piyasaya sunmuştu. Büyük ümitlerle satışa çıkan 1000 dolarlık telefon, ilk olarak üretim sorunlarıyla gündeme geldi. Sonrasındaysa satılamamasıyla.

Dünya genelinde satışları beklentilerin çok altında kalan telefonun üretim kapasitesi iki kez düşürülmüştü. Hatta düşen üretim kapasitesi nedeniyle iPhone X’daki OLED ekranı üreten Samsung, zarar etme noktasına gelmiş ve OLED ekran üretecek farklı firmalar aramaya başlamıştı.

iPhone X üretimi bu kez Samsung’u vurdu

iPhone X üretiminin azaltılması, Samsung’u olumsuz anlamda etkiledi. Satışları kötü giden telefon, iki rakibin de sorun yaşamasına neden oluyor. 

”Çentik” trend oldu ama iPhone X başarılı olamadı

Tasarımı pek kişi tarafından beğenilen 10. yıl özel iPhone’u çentikli ekranıyla sektörde trend olmaya başladı. İlk olarak Çinli üreticiler tarafından kopyalanan çentikli ekran, daha sonra Asus tarafından da kullanılmaya başladı. İddialara göre Huawei ve LG’de çentikli ekranlara geçiş yapacak.

Yeni iPhone ekranıyla yeni bir trendin başlamasını sağladı, ancak kendi başarısını sağlayamadı. Telefonun düşük satışlarıyla ilgili önemli bir anket yapıldı. 1500 iPhone kullanıcısı arasında yapılan anket, kullanıcıların çentikli iPhone’a neden geçmediğini gözler önüne serdi.

iPhone X klonu Asus Zenfone 5Z ön inceleme
iPhone X klonu Asus Zenfone 5Z ön inceleme

Asus, iPhone X’daki gibi çentikli ekran kullanan amiral gemilerini tanıttı. Özellikleri ve fiyatıyla büyük ilgi çeken Asus Zenfone 5Z hakkındaki düşüncelerimizi ön inceleme videomuzda sizlere aktarıyoruz. 

”Ne gerek var?”

iphone X

1500 iPhone kullanıcısına ”neden iPhone X’a geçiş yapmadınız?’‘ sorusu sorularak yapılan ankette 4 farklı cevap öne çıktı. Bunlardan en çok öne çıkanı ”geçmedim çünkü benim iPhone’um yeterince iyi çalışıyor’‘ oldu.

Ankete katılanların yüzde 31’i ise telefonun çok pahalı olmasından yakındı ve bu nedenle satın almadığını söyledi. Daha büyük ekran istemeyen yüzde 8’lik kesime ek olarak, kullanıcıların yüzde 17’si de farklı bir sebep nedeniyle geçiş yapmadığını söyledi.

::Sizce yeni iPhone neden başarısız oldu? Yorumlarda görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.